Novice - Ogrevanje in klimatizacija

novica

30. september 2011 je zadnji dan za vgradnjo merilnikov toplote

30. september 2011 je zadnji dan za vgradnjo merilnikov toplote
Objavljeno dne 21.09.2011
Konec septembra 2011 poteče rok za vgradnjo merilnikov toplote v večstanovanjskih in drugih stavbah z najmanj štirimi posameznimi deli. Lastniki vseh posameznih delov stavbe morajo pred začetkom prvega obračunskega obdobja vgraditi delilnike stroškov za toploto za ogrevanje. V primeru namestitve delilnikov na grelna telesa, je potrebno delilnike namestiti na vsa grelna telesa, vgrajena v posameznem delu.
Posamezni deli stavbe morajo biti opremljeni z delilniki iste vrste in tipa, za katerega so se odločili lastniki večstanovanjskih stavb.

Lastniki, ki imajo že vgrajene delilnike in izvajajo obračun toplote po kateremkoli izmed pravilnikov, izdanih pred 29.01.2010, morajo uskladiti način delitve in obračun stroškov za toploto z določbami pravilnika z dne 29.01.2011, najkasneje do 30. septembra 2011.
Pravilnik določa tudi vgradnjo merilnika toplotne energije za centralno pripravo tople vode, najkasneje do 1. oktobra 2015.

Celotno vsebino pravilnika si lahko preberete na straneh Uradnega lista: Pravilnik o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli.

Povezane vsebine:
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog