Vprašanja - Zelenjava
Število ustreznih rezultatov: 36
Stran: 1 2
Zakaj mi letos paradižnik ne uspeva? (sonce)
Vsako leto sem imela krasen in bogat pridelek paradižnika. Letos pa je kljub zalivanju ena sama žalost. Kaj bi bilolahko narobe? ... (SLONEP)
Kaj narediti z nadležnimi kurjimi črevci (rogovilček)? (alida1)
Prosim vas za nasvet kako se rešim nadležne trave v vrtu. Travo imenujemo rogovilček ali kurja črevesca. Preizkusila sem že vse kar je v mojem znanju ali brez uspeha. Največje težave imam pri pridelavi motoavilca. Omenjena trava popolnoma pokrije pridelek in ga je nemogoče obirati. ... (SLONEP)
Zakaj je krompir krastav? (mirjana)
Zakaj je krompir krastav? Zaradi zemlje (lapor), sorte (desire), kolobarjenja? ... (SLONEP)
Kdaj saditi šalotko? (mirjana)
Ali bi šalotko lahko sadila tudi jeseni? ... (SLONEP)
Zakaj mi ne uspeva solata? (Božo)
Imam težavo s sejanjem in sajenjem (flancanjam) solate. Na domačem vrtu mi zelenjava zelo lepo uspeva (paradižnik, česen, čebula, paprika, krompir,...), problem pa imam s solato. Kljub temu, da sem jo takoj po sejanju in "flancanju" (uporabil sem oboje) prekril s kopreno in dobro zalil, mi enostavno ni hotela zrast. Najprej sem pomislil na ptiče, vendar koprena ni bila nikjer poškodovana, tako, da edino pride v poštev kakšen voluhar ali rjavi polži,... Kaj mi svetujete, da bi kljub temu lahko užival domač pridelek? ... (SLONEP)
Kako odvrniti mačka, da bi opravljal potrebo v zelenjavnem vrtu? (ban)
Za opravljanje potrebe si je sosedov maček izbral naše grede. Ker nas dopoldan seveda ni doma, me zanima, če obstaja kakšno sredstvo, ki bi mačka odvrnilo od tega?... (SLONEP)
Ali se lahko okužimo z rastlinskimi virusi? (Sanja)
V različnih knjigah in časopisih sem brala, da veliko virusov napada rastline, med njimi tudi krompir. Zanima me, ali se lahko ljudje okužimo, če delamo z bolnimi rastlinami ali pojemo plodove, ki so okuženi s temi virusi?... (SLONEP)
Kaj naj naredim, da listi paradižnika ne bodo rumeneli? (Vrtnarka )
Ima zelo lep paradižnik, samo spodnji listi so mi začeli zelo rumeneti (rjaveti), čeprav so sadeži zelo lepi. Prosila bi za kakšen koristen nasvet. ... (SLONEP)
Kje kupiti seme pepino melone? (makleja)
Kje dobiti seme ali sadike pepino melone (pepino solanum muricatum)?... (SLONEP)
Kako shraniti radič za zimo? (Boris)
Zanima me, kako selahko shranijo glave radiča za zimo, da ostanejo sveže in zdrave.... (SLONEP)
Sorte graha za sajenje v zelenjavni gredi? (pupa )
Prosim če mi poveste čim več sort graha (po možnosti nizkega)za sajenje v gredi in naj bi imel čim večji pridelek.... (SLONEP)
Kaj je bamija? (pupa)
Kaj je okra ali bamija in kako se jo prideluje?... (SLONEP)
Kje lahko kupim rastlino Lippia citriodora? (pupa)
Kje lahko kupim limonsko verbeno (Lippia citriodora, Aloysiqa triphyllia)?... (SLONEP)
Kako zatreti listne uši na kumaricah? (NN)
V vrtu imamo kumarice na katerih smo opazili veliko listnih uši. S čim naj uši uničimo, saj kumarice že obiramo?... (SLONEP)
Kako zatirati bramorja na naravi prijazen način? (Marela)
Iz travnika smo naredili zelenjavni vrt, vendar nam vse posevke redči (uniči) bramor. Iščem način za zatiranja bramorja, da mi ne bi bilo treba poseči kemijskih pripravkih.... (SLONEP)
Se koruza med seboj križa? (Koruza)
Pozdravljeni! Letos sem prvič začela z vrtičkanjem. Zasadila sem tudi sladko koruzo, skupaj z okrasno koruzo. Zanima me, kako bo po oprašitvi? Bo sladka koruza postala okrasna in obratno, oz. bo okrasna vplivala na okus sladke? Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.... (SLONEP)
Kdaj nabirati cvetove kamilice? (ana)
Zanima me, kdaj je najprimerneje nabrati cvetove kamilic?... (SLONEP)
Kako saditi paprike? (Doti)
Ali je bolje saditi papriko po dve rastlini skupaj ali po eno sadiko? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Zakaj jazbec razkopava vrt? (Džek)
To poletje sem v vrtu opazil, da so se pogosto zjutraj pojavljale v trati luknje. Tako sem se odločil, da ostanem pokonci in skušam ugotoviti vzrok teh lukenj. Ker živim na podeželju, sem predvideval, da gre za kakšno izmed divjih živali, ki pridejo iz bližnjega gozda. Nisem dolgo čakal in v vrt je prišel jazbec in pričel kopati luknje. S svojim opravilom je nato prenehal, jeseni pa so se ponovno pričele pojavljati takšne luknje. Zakaj se je jazbec odločil, da bo razkopaval moj vrt?... (SLONEP)
Slepci v kompostu (Tonček)
Letošnjo jesen sem pri premetavanju kupa komposta naletel na nekaj slepcev, ki so bili v njem. Predvidevam, da so iskali zavetje pred zimo. Kdaj lahko pričnem uporabljati kompost, ne da bi zmotil slepce pri prezimovanju oz. njihovem razmnoževanju? ... (SLONEP)
Kdaj naj obrezujem žajbelj in timijan? (Veronika)
Za okras (in uporabo) imam ob stopnicah pred hišo posajene grmičke različnih timijanov in grm žajblja z vijoličastimi listi. Ali jih je potrebno temeljito porezati in kdaj, da bodo naslednje leto lepo rasli?... (SLONEP)
Nega paradižnika v vročem poletju (Tancer Marjan)
Zanima me, ali naj ravbarje trgam ali porežem, ali lahko pod paradižnik dam za pokrivanje suho travo, ali lahko v tej vročini pokrijem paradižnik s pokrivalno folio, ki je za pokrivanje vrtnine?Hvala za odgovor !... (SLONEP)
Imam na vrtu kamilico? (Francelj)
Na vrtu sem med korenjem in peteršiljem opazil zanimivo rožo. Visoka je 30 do 40 cm, nima izrazitih listov, temveč nekakšne razvejane zelene palčke, cvetovi so majhni, bele barve in na sredi so rumeni, pri čemer je srednji del v obliki visokega polkroga. Če cvetove pomečkam po roki, imajo vonj kot kamilični čaj. Bi lahko to bila kamilica?... (SLONEP)
Lahko uporabljam deževnico z bakrene strehe? (NN)
Del strehe in žlebove imamo bakrene. Ker bi rad z deževnico zalival zelenjavni vrt, me zanima ali je ta voda s strehe primerna oz. ni škodljiva.... (SLONEP)
Iščem informacije o janeževi zvezdi. (NN)
Iščem čim več informacij o "janeževi zvezdi". Vem le to, da je rastlina iz Azije, da njene zvezdice uporabljajo za začimbo. Zanima me ali se dobi pri nas ta rastlina, ali bi sploh rasla v naših podnebnih razmerah (Kranj), koliko velika je ta rastlina, ... Hvala lepa za odgovor!... (SLONEP)
Sušenje vrtnih jagod. (NN)
V pretekli sezoni smo pokrili gredo s črno folijo kupljeno z izrezi, prav za jagode. Po pritrditvi na gredo, smo posadili vrtne jagode, ki pa so kasneje ovele oz. se uničile, kljub rednemu zalivanju. Po moji oceni zaradi vročine in vlage. Kako gojiti jagode s prekrivanjem s folijo, ki naj bi povečala pridelek. Hvala lepa za odgovor.... (SLONEP)
Kje dobiti material za zastiranje? (NN)
Lotil sem se biološkega načina pridelava zelenjave na svojem vrtu. V literaturi sem zasledi, da je potrebno zemljo ves čas zastirati z rastlinskimi odpadki. Kje naj dobim dovolj materiala za zastiranje?... (SLONEP)
Ali lahko uporabim kompost namesto zemlje za lončnice? (NN)
Ker pridelamo veliko komposta, me zanima ali lahko lončnice (pelargonije, moljevke) posadim v kompost namesto v zemljo za lončnice, ki jo dobim v trgovini?... (SLONEP)
Kupim božično zvezdo in ji odpadejo listi. (NN)
V decemberskem času vedno kupim nekaj božičnih zvezd. Ko jih prinesem domov, jim prično odpadati listi. Kaj naj naredim, da se to letos ne bo ponovilo?... (SLONEP)
Kako izboljšati glinasta tla? (NN)
V vrtu imamo zelo težka ilovnato glinasta tla. Temu primerno uspeva tudi zelenjava. Kaj priporočate za boljšo rast?... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog