Igrala

Otroci v vrtu uživajo. V njem pridejo na varen in enostaven način v stik z naravo. Vrt lahko predstavlja tudi otroško sobo, če je seveda oblikovan in urejen tako, da zagotavlja varno igro. Igro otrok lahko popestrimo z različnimi igrali.

Izbira igral je velika. Gugalnice, tobogani, otroške vrtne hiške in drugo bo za otroka veliko veselje. Ne pozabimo pa tudi na peskovnik, ki bo odlično mesto za pridobivanje gradbenih veščin.

Ponudba na trgu je pestra. Veliko je cenenih igral iz plastičnih materialov, najti pa je tudi kakovostna. Med kakovostnejšimi so lesena igrala. Ne glede na to kakšna igrala izbiramo in kakšnega cenovnega razreda, največ se moramo posvetiti varnosti otrok. Zatorej izbiramo tista igrala, ki so varna in vzdržljiva. Če pa imamo vsaj malo mizarske žilice, jih lahko iz lesa izdelamo sami.

V manjšem vrtu lahko igrala razporedimo po vsem vrtu, pazimo le, da so dovolj oddaljena od morebitnih nevarnih točk. Okoli vsakega igrala naj bo dovolj prostora, da se med seboj ne bodo motila in da se bodo otroci lahko brezskrbno igrali. V velikem vrtu oblikujemo otroški kotiček, kjer se bodo otroci igrali, obenem pa nam bodo ves čas na očeh. Ta je lahko obdan z ograjo ali različnim grmičevjem, da se loči od ostalega vrta.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog