Novice - Vrtna opravila

novica

Vrtna opravila v januarju

Vrtna opravila v januarju
Objavljeno dne 05.01.2012
Letošnja zima še ni pokazala hudega mraza in vremenska napoved ne kaže, da bi se vreme bistveno spremenilo do sredine januarja. Temperature so preko dneva nad ničlo, snega pa je malo tudi v hribih. Vrt ni lepo pobeljen, temveč je gol. Zato pa lahko lepo pridejo do izraza morebitne okrasne trave, ki jih jeseni nismo porezali.

V vrtu ni veliko dela. Pazimo le, da zimzelene rastline ne trpijo pomanjkanja vode. V toplih dnevih v njih potekajo številni življenjski procesi, ki vodijo tudi v izparevanje vode. Če se zemlja izsuši, zimzelena drevesa in grme zalijemo.

V okrasnem vrtu skrbimo, da je ptičja krmilnica ves čas založena s semeni. Na drevesa lahko namestimo ptičje pogače. Če bo zapadel sneg, ga otresemo z dreves in grmov, posebno pozornost temu pa moramo posvetiti, če bo padal moker in težak sneg. Če je vreme lepo, se lotimo popravila ograj, količkov in drugih neživih delov vrta. Popravimo in namestimo ptičje valilnice.

V zelenjavnem vrtu ni veliko dela. Pobiramo por, motovilec, ohrovt, brstični ohrovt in črni koren. Počasi začnemo razmišljati o pripravah na novo sezono. Lotimo se izdelave setvenega načrta.

Če vrtnega orodja še nismo popravili, je zdaj primeren čas.

Več o vrtnih opravilih v januarju >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog