Vprašanja - RožeKako vzgajati papirjevec (Cyperus papirus)?

VPRAŠANJE:

Kupila sem rožo papirus, a ne vem kaj dosti o njej, zato se obračam na vas, če mi lahko kaj poveste o njej.

(paoirus)


ODGOVOR:

Verjetno ste kupili papirjevec (Cyperus papirus), ki je pogosta lončnica v našem okolju.

Papirjevec bo najbolje uspeval na mestu, kjer bo imel na voljo veliko svetlobe, vendar ne neposredne sončne. Ker je močvirska rastlina, potrebuje veliko vode, zato ga zalivamo vsak dan, v vročih dneh pa ga tudi večkrat orosimo. Če ima premalo vode, začnejo rjaveti konice listov. Gnojimo ga enkrat na 10 do 14 dni. Ker raste hitro, ga moramo presajati skoraj vsako leto. To storimo spomladi. Uporabimo mešanico vrtne prsti, šote in drobnega peska. Poleti je lahko na prostem, vendar ga pred začetkom jeseni prestavimo v notranje prostore.

04.08.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog