Vprašanja - RožeKje dobiti Lycoris radiata?

VPRAŠANJE:

Zanima me, ali kdo v naši prelepi deželi goji ali ima to prelepo rožo, ki izvira iz Japonske. Odgovorov iz vrtnarij ni, tako da sem že rahlo obupala. 

(Seny)


ODGOVOR:

Gre za redko rastlino, ki je vrtnarije pri nas verjetno ne prodajajo. Svetujem vam, da skušate rastlino najti pri katerem izmed ljubiteljev, ki jo ima posajeno. Morda bi veljalo poskusiti tudi preko Slovenskega društva za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin. V njem so združeni ljubitelji okrasnih rastlin, njihove zbirke pa so zanimive in bogate.

22.07.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog