Vprašanja - PripomočkiAli je smiselno kupiti kosilnico na zračni blazini?

VPRAŠANJE:

Prebral sem si predstavitev robotske kosilnice, ki ste jo testirali. Me je zamikala, vendar je za moj žep nekoliko predraga. Zato bom vzel klasično kosilnico, verjetno električno. Na trgu sem opazil, da obstajajo tudi kosilnice na zračni blazini. Mi lahko poveste kaj več o tej kosilnici in ali jo je smiselno kupiti?

(Tonček)


ODGOVOR:

Kosilnice na zračni blazini so na trgu že dlje časa. Najbolj opazna razlika v videzu kosilnice na zračni blazini je, da, v primerjavi s klasično, nima koles. Med delovanjem kosilnica nima stika s podlago, saj lebdi na zračni blazini, ki jo ustvarjajo ventilatorske lopatice. To kosilnici omogoča večjo okretnost in lažje premikanje. Obstajajo izvedenke z elektromotorjem in bencinskim motorjem. Videz pokošene trate je lepši, kot pri klasični, saj ne pušča sledi koles.

Seveda pa ima kosilnica na zračni blazini tudi nekaj slabosti. Ker nima koles, je težko vodljiva na nagnjenem terenu. Težave nastanejo tudi na preveč razdrapanem vrtu, saj zrak izpod kosilnice uide na enem mestu in zračna blazina izgine.

Na vrtu, kjer smo testirali kosilnico Auomower, sicer kosimo s kosilnico na zračni blazini in klasično kosilnico s kolesi. Kosilnica na zračni blazini se bolje obnese, saj je bolj okretna in je z njo lažje priti okoli rastlin in gredic. Sicer zaradi razdrapanosti na nekaterih mestih pride do težav, ker kosilnica nasede, vendar je takšnih mest malo. Slabše se obnese, kadar je trava visoka (ni redno košena), saj jo ventilator preveč poleže, nož pa je ne uspe kakovostno odrezati.

31.07.2008 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog