Vprašanja - PripomočkiNega paradižnika v vročem poletju

VPRAŠANJE:

Zanima me, ali naj ravbarje trgam ali porežem, ali lahko pod paradižnik dam za pokrivanje suho travo, ali lahko v tej vročini pokrijem paradižnik s pokrivalno folio, ki je za pokrivanje vrtnine?

Hvala za odgovor !

(Tancer Marjan)


ODGOVOR:

Ravbarje je najenostavneje odščipniti s palcem in kazalcem. Pri rezanju ali trganju lahko nehote poškodujete rastlino.

Tla okoli rastlin lahko zastiramo in je v vročih dneh priporočljivo, da zmanjšamo izhlapevanje vode iz tal. Kot zastirko lahko uporabimo tudi suho travo, priporočljivejše pa je, da uporabljate kompost ali pa lubje. Uporabite lahko tudi različne folije.

Paradižniku ustreza sončno in vroče vreme, zato zakrivanje pred soncem ni potrebno. Če pa se vseeno kažejo poškodbe zaradi premočnega sonca, pa uporabite prosojno tkaninasto prevleko bele barve, ki jo napnete vsaj 0,5 metra nad rastlino, da lahko zrak nemoteno kroži. Če boste rastlino prekrili s folijo ali pa ne bo dovolj prostora za nemoteno gibanje zraka, se lahko pojavijo težave zaradi zračne vlage in s tem pojav bolezni.

02.07.2003 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog