Novice - Info

novica

Peka kostanja v pečici

Peka kostanja v pečici
Objavljeno dne 30.09.2014

Kostanj iz pečice? Zakaj pa ne – navsezadnje si ga ob lepih jesenskih dneh zaželimo kar pogosto, ognja pa se nam ne ljubi vedno kuriti. Zato so vedno dobrodošle alternative: peka na žaru, v opekaču za sendviče, v električni posodi za peko pice, na električni plošči na štedilniku… Možnosti je kar nekaj, a pri nas kostanj najraje spečemo v pečici. V njej je možno naenkrat speči večjo količino kostanja, ta je pečen enakomerno, pri luščenju pa nimaš črnih prstov.

Kako speči kostanj v pečici?

Pečico segrejte na 250 stopinj. Debel kostanj (najboljši je, če je že malo uležan, ne pa ravno nabran) zarežite – z nožem potegnite vodoravno preko sredine trebuščka. Rez naj bo dovolj globok, da prerežete tako lupino kot kožico pod njo, kajti tako se bosta pri peki obe lepo razprli in bo luščenje lažje.

Kostanje lepo razporedite v velik pekač za piškote, jih dobro poškropite z vodo in pecite 10 minut. Vzemite iz pečice in premešajte, ponovno dobro poškropite z vodo, gumb za temperaturo obrnite na 200 stopinj in vključite ventilator. Pecite še 20 minut.

Če nimate debelih kostanjev, temveč nekoliko bolj drobne, je najbolje, da ga v drugo pečete 10 minut, nato pa enega vzamete iz pečice, ohladite in poskusite – videli boste, sli je potrebno peči še pet minut ali morda tudi ne.

Kostanja iz pečice po peki niti ni potrebno zavijati v mokro krpo – tudi sicer se bo lepo lupil, vlago pa ste mu dali že z dodajanjem vode v pečico.

Vir: SLONEP

Več: http://marmelina.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog