Novice - Info

novica

Z obiska Flore: letos telohi

Objavljeno dne 23.03.2006

Na Celjskem sejmu v Celju je danes odprla svoja vrata Flora, tradicionalni sejem vrtnarstva. Sejem bo odprt do nedelje, vsak dan med 9. in 18. uro.

Na sejmu se, tako kot vsako leto, predstavljajo različni slovenski vrtnarji, proizvajalci rastlin in izdelkov za ureditev vrta ter nego rastlin, ter podjetja, ki svoje izdelke in storitve ponujajo vrtnarjem. Nekaj zanimivega bodo našli tudi cvetličarji in vsi, ki jih veseli aranžiranje cvetja. Na sejmu se predstavljajo tudi različne šole, ki so povezane s kmetijstvom in vrtnarstvom. Njihovi razstavni prostori so prava paša za oči, saj so se zelo potrudili pri njihovi pripravi.

Del razstave je povsem razstavnega značaja, del pa prodajnega, kjer je mogoče kupiti predvsem rastline.

Tudi letos, tako kot prejšnja leta, smo oprezali za novostmi. Letošnje leto so bili malce bolj izpostavljeni telohi, ki sicer niso novost, jih pa do sedaj v večjem obsegu nismo zasledili. Predstavitev je bila sicer skromna, saj smo pogrešali večjo pestrost sort. Opaziti je tudi, da se malo umirja evforija okoli enoletnic in bolj prihajajo do izraza različne trajnice.

Če se odločate za preureditev vrta ali povsem novo ureditev, potem boste na sejmu lahko videli marsikaj, kar vam bo dalo novih idej.

Predstavljamo še nekaj utrinkov s sejma:

Besedilo in slike: SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

AGRA 2019

24.08.2019 - 29.08.2019 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem.

IGM - Internationale Gartenbaumesse Tulln

29.08.2019 - 02.09.2019 Največja vrtnarska in cvetličarska razstava.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Anketa

Moja hiša potrebuje