Vprašanja - Vrt in okolicaOrehi postajajo črni. Kaj storiti?

VPRAŠANJE:

Plodovi oreha postajajo črni. Kaj naj storim?

(berinjak)


ODGOVOR:

Po vsej verjetnosti je vaš oreh napadla črna pegavost oreha, ki je bakterijska bolezen. Bolezni ne moremo uničiti in običajno, ko je drevo enkrat okuženo, izvajamo le preventivne ukrepe.

Oreh mora biti posajen na zračnem mestu. Redno odstranjujemo obolele poganjke in plodove, ki so že propadli (se posušili). Odpadlo listje sproti grabimo in sežigamo. Drevo, če je zaradi njegove velikosti to sploh mogoče, škropimo z bakrenimi pripravki. Glede škropljenja in izbire ustreznega pripravka vam bodo svetovali v za to specializirani prodajalni.

12.07.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog