Vprašanja - Vrt in okolicaZakaj so se pojavili črni listi na cipresi (Thuja smaragd)?

VPRAŠANJE:

Pred 14 dnevi smo nasadili ciprese, jih pognojili z naravnim gnojilom. Okrog njih smo posipali lubje. Redno jih zalivamo. Sedaj sem opazila, da so nekateri listi na cipresah postali črni! Zakaj?

(JANICA)


ODGOVOR:

Najprej bi vas opozoril, da se thuji tudi reče klek in, da je to povsem drug rod, kot ciprese.

Zakaj so se listi vaših klekov obarvali črno, vam žal ne bom mogel odgovoriti. Možnih je več vzrokov, lahko pa da gre zgolj za šok ob presaditvi. Če se bo količina črno obarvanih listov hitro povečevala, svetujem, da z vzorcem obiščete lokalno vrtnarijo, kjer vam bodo pomagali. Brez vzorca je zelo težko določiti vzrok.

18.05.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog