Novice - Življenjski zapleti

Težave s plinom v Zbiljskem gaju

Objavljeno dne 22.11.2004

V naselju Zbiljski gaj sta se pojavili dve težavi. Namesto trgovine nastaja stanovanjski objekt in v novem delu naselja stanovanja niso priključena na plinsko omrežje.

V Zbiljskem gaju sedaj gradi Gradis, ki je prevzel 17 objektov od Meblesa.  Zazidalni načrt predvideva med drugim tudi trgovino namenjeno osnovni preskrbi. Ker Gradis ni dobil kupca zanjo, se je odločil, da zgradi manjšo trgovino in nekaj stanovanj, kar je navedel v spremembi zazidalnega načrta. Gradis naj bi trenutno vse sile usmeril v spremembe zazidalnega načrta, da bi legaliziral obstoječe stanje. Na občini Medvode so predstavniki podjetja nazadnje oglasili maja letos.

Starejši del naselja je priklopljen na omrežje zemeljskega plina, medtem, ko novejši del ni. Da je tako, je kriva neurejena dokumentacija, ki je Mebles ni plačal izvajalcu. Sedaj se prebivalci grejejo s plinom, ki prihaja iz ene same cisterne, ki ne zadošča za vse odjemalce. Geoplin bi prizadeti del naselja takoj priklopil na plinsko omrežje, če bi prejel zahtevano dokumentacijo. Na Gradisu pravijo, da dokumentacije nimajo, stečajna upraviteljica Meblesa pa zatrjuje, da je dokumentacijo prodala Gradisu.

Povzeto po članku Marjane Hanc.

Vir: Delo, 22.11.2004

Več: http://www.delo.si/index.php?sv_path=43,50&id=ff369696369141...

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog