Vprašanja - Zemljiška knjigaVpis hiše v ZK

VPRAŠANJE:

Imam vpisano parcelo v Zemljiški knjigi. Pri prodaji nepremičnine se je zataknilo, kajti kupec pravi, da bi morala biti hiša še posebej vpisana v ZK jaz imam omenjeno le parcelo, na GURS podatkih pa oboje.lepo prosim za nasvet.

(LIDIJA)


ODGOVOR:

V zemljiško knjigo se ne vpisujejo hiše, ampak le parcela, na kateri stoji hiša. GURS je evidenca prostora, v kateri se vodijo podatki o stavbah, ki stojijo na nepremičninah (parcelah). Stanje je torej urejeno in pravilno.
 

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.
ePravnik d.o.o.


 

15.11.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog