Vprašanja - Zemljiška knjigaKakšna pogodba za vpis v zemljiško knjigo

VPRAŠANJE:

Kakšna pogodba za vpis v zemljiško knjigo:
Pred letom sva s partnerjem kupila stanovanje vsak je plačal polovico od vrednosti. V zemljiško knjigo se je vpisal samo partner, ker sem sama še študentka in sem mislila da mi bo to premoženje v škodo. Sedaj vidim da to ne vpliva in bi želela da sem tudi jaz vpisana v zemlj. knjigo kot lastnica.
Zanima me katera pogodba je najbolj ugodna.
 

(TINA)


ODGOVOR:

Predlagam sklenitve darilne pogodbe, ki je med zakoncema oproščena plačila davka, vendar mora biti sklenjena v obliki notarskega zapisa (cca. 200 evrov). Dodatno boste imeli še strošek overitve podpisa (17,08 evrov) in strošek vknjižbe v zemljiško knjigo (54 evrov).

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

16.05.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog