Ob zaključku najema študentske sobe

Ko zaključimo s študijem, dobimo mesto v študentskem domu, se preselimo v drugo stanovanje ali pa se nam izteče najemna pogodba, zaključimo z najemom. Ob zaključku je treba marsikaj postoriti.

Poiščemo pogodbo in zapisnik pregleda stanovanja, ki smo ga napravili ob sklenitvi pogodbe. Preverimo, kaj so naše obveznosti ob koncu najema. Stanovanje prebelimo, popravimo morebitne poškodbe, ki smo jih povzročili in prostore temeljito očistimo. Vse to lahko opravi namesto nas tudi lastnik, le da nam bo stroške dela odštel od varščine. Ker pri tem ne obračuna cenovno najnižje možnosti, je za našo denarnico ugodneje, da sami poskrbimo za vsa dela.

Z lastnikom skupaj pregledamo sobo oz. stanovanje in pri tem sledimo zapisniku z dneva vselitve. Če morebiti odkrijemo kakšne poškodbe, ki so nastale po naši krivdi, jih odpravimo oz. se dogovorimo za denarno nadomestilo. Pazimo, da nam lastnik ne obračuna normalne obrabe stanovanja (kljuke, obraba tlakov,…)

Poravnamo še vse zaostale obveznosti in lastnik nam vrne varščino, ki je lahko zmanjšana za morebitne stroške, ki so nastali po naši krivdi. Na koncu vrnemo ključe.

Če sta lastnik in študent poštena, načeloma težav ne bi smelo. Kljub temu pa gre lahko kaj narobe.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog