Vprašanja - Študenti
Število ustreznih rezultatov: 14
Koliko časa bom čakal na mesto v študentskem domu? (nitram)
Zanima me, kdaj približno bom dobil vselitev v študenta, če sem na prednostnem seznamu na 820. mestu?. ... (SLONEP)
Študentski s.p.? (Študent)
Izvedel sem,da je možno ustanovit študentski s.p. in zdaj nikjer ne dobim več informacij. Zanima me, če mi lahko pomagate, da izvem kaj več o tem, kaj potrebujem za to, koliko to stane, kakšni so stroški in podobno. Jaz bi ustanovil s.p. z zaključnimi deli v gradbeništvu! Hvala za pomoč.... (SLONEP)
Podnajemniki in pravice ? (Andrej )
Problem je sledeč. V Mariboru sem s soštudenti kot podnajemnik v 3- sobnem stanovanju v večstanovanjskem bloku. Blok ima centralno plinsko ogrevanje. Blok se nahaja v samem centru, zato nastaja problem s parkiranjem oziroma problem so parkirna mesta. Zanima me, glede na to, da v atriju bloka oziroma prostoru med enim in drugim blokom ni označenih parkirnih mest (ni jih označenih tudi ob cesti pred bloki, samo pustmo to... ) in da notri v atriju parkirajo prav vsi stanovalci, ali imam sam pravico parkiranja. Mislim, da je to parkirišče dvorezen meč vsem, tako Občini kot tudi stanovalcem in vsem inšpektoratom. Problem je, ker zaradi prenatrpanosti ni označene intervencijske poti in mislim, da tudi zaradi tega ni označenih parkinih mest. Če bi označili intervencijsko pot, potem nikakor nebi smel tam parkirati nobeden, če pa bi označili parkirna mesta, bi pa ob naslednji intervenciji iskali krivca drugje. Zanima me, če imam kot podnajemink (študent) pravico parkiranja ali ne. Namreč sostanovalci na vsak način trdijo, da kot podnajemniki oziroma študentje nimamo te pravice. Hvala za odgovor. V kolikor bo potrebna bi se rad glede problema tudi naprej posvetoval, kajti na avtomobilu so mi bile storjene že 2 veliki poškodbi. Lp.... (SLONEP)
Status študenta? (T)
Sem študentka 1. letnka višje strokovne šole. V študij sem vpisana prvič. (Nisem se še kdaj prepisala ali ponavljala). Letos bi bilo to prvič. Zanime me, ali lahko letos pavziram in koristim status študenta 1 leto? Namreč, nekje sem zasledila, da ima vsak študent možnost eno leto svojega študija študirati? Referent na moji šoli je rekel, da to ni mogoče koristiti statusa? Prosim za pravno strokovno pomoč.... (SLONEP)
Koliko znašajo subvencije države za študente, ki bivajo pri zasebnikih? (NN)
Koliko znašajo subvencije države za študente, ki bivajo pri zasebnikih?... (SLONEP)
Preklic aneksa k nastanitveni pogodbi (DF)
Prosim za nasvet v naslednji zadevi:Sem absolvent rednega študija. Živim v študentskih domovih v Ljubljani. Sredi lanskega novembra (2003) sem podpisal aneks k nastanitveni pogodbi, v katerem je zapisana pravica do bivanja do 30.9.04 oz. do diplomiranja (študentski status imam do 30.9.04)Sedaj se šušlja, da bodo tovrstne anekse razveljavili, ker naj bi prišlo do napake na njihovi strani (podaljšali naj bi le do 31.3.04). Zanima me, če lahko samovoljno razveljavijo pogodbo oz. aneks kot njen del zaradi svoje napake?Hvala.... (SLONEP)
Nakup stanovanja preko razpisa SSRS. (Ana)
Spoštovani! Zanimam se za nakup stanovanja na Tacenski c., Lj., ki je v razpisu stanovanjskega sklada RS. Zanima me, če imam kakršne koli možnosti, saj v varčevalni shemi nisem varčevala, poleg tega sem študentka. S fantom nisva poročena, skupaj sva 7 let, 2 leti živiva pri njegovih starših, prej sva 3 leta živela v najemniškem stanovanju. Stara sva 22 in 24 let. Imava redne prihodke preko študentskega servisa in 2 preživnini z moje strani.Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.Ana... (SLONEP)
Stalno prebivališče (NN)
Stalno prebivališče imam prijavljeno v hiši staršev, saj trenutno živim drugje. Ob selitvi sem določene predmete, ki so moja last (pohištvo, obleka,..) pustila v ''svoji'' sobi. Zaradi skrhanih odnosov želijo starši, da se povsem izselim ozr.umaknem iz hiše. Ali me zakon pri tem ščiti? Ali starši lahko prekinejo prijavo stalnega prebivališča? ... (SLONEP)
Socialno stanovanje, če te starši naženejo iz hiše ter dolžnost staršev, da skrbijo za otroke (NN)
Sem študentka in sem pred kratkim zanosila, ko sem povedala strašem so me nagnali iz hiše. sedaj me zanima če lahko zaprosim za socialno stanovanje?... (SLONEP)
Plačilo stroškov za študentsko stanovanje (M.D.)
Ali so najemniki (brez pogodbe) dolžni plačati stroške poračuna elektrike, ki ga je lastnik poslal na naslov enega od 4 najemnikov (sostanovalci-študentje) 4 mesece po predaji ključev. In če so, kako ravnati v primeru, ko eden od bivših sostanovalcev sploh ni dosegljiv (v tujini), dva pa o plačilu tega poračuna nočeta slišati. Vsi stoški so se redno mesečno plačevali po prejetju položnic (po ustnem dogovoru) - tudi elektrika. Hvala za odgovor in lep pozdrav.... (SLONEP)
Subvencioniranje bivanja pri zasebnikih in v šudentskih domovih (NN)
Koliko znašajo subvencije države za študente, ki bivajo pri zasebnikih in za študente, ki bivajo v študentskih domovih?... (SLONEP)
Študentski domovi v Mariboru (NN)
Kje lahko dobim informacije o bivanju v mariborskih študentskih domovih?... (SLONEP)
Študentski domovi v Ljubljani (NN)
Kje lahko dobim informacije o bivanju v ljubljanskih študentskih domovih?... (SLONEP)
Najemna pogodba (P.K.)
Dva solastnika želita oddati stanovanje štirim študentom. Ali se lahko sklene ena najemna pogodba z vsemi štirimi študenti ? Uradni organ pravi, da ne. Zahteva, da se sklenjo individualne pogodbe z vsakim študentom posebej, in v njih določi,kdo je najel kateri del stanovanja. Npr. študent A najame polovico prve sobe in lako tudi uporablaja hodnik za prehod, ki ga je najel študent D. Študent C lahko odpre okno, ki je v delu stanovanja, ki ga je najel študent D, če mu le-ta to dovoli. Mislim, da malo pretiravanjo. Hvala za odgovor.... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog