Vprašanja - ProdajaProdaja nepremičnine na Hrvaškem

VPRAŠANJE:

Oče je od leta 1970 lastnik nepremičnine na Hrvaškem. Danes nepremičnino prodaja. Kupec plača davek. Kupnina bo nakazana na TRR očeta v Sloveniji. Kaj je potrebno narediti v Sloveniji glede prijave prihodka?

(MALIJA)


ODGOVOR:

Čeprav gre (tudi) za nepremičnino, pa se vaše vprašanje nanaša zgolj na odmero davka. Predlagam, da se po odgovor obrnete na Finančni urad RS, kjer vam bodo lahko natančno odgovorili oziroma po potrebi pripravili tudi izračun obveznosti.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

05.11.2015 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog