Vprašanja - Pravni nasvetiDelitev stroškov sanacije strehe - terase

VPRAŠANJE:

Na Hrvaškem imam nepremičnino ( stanovanje ).To meji na vertikalno ploščo, ki predstavlja streho za spodnji lokal. To ploščo sem delno nadkril z nadstrešnico in položil keramično oblogo. Zadevo sem uspešno in uradno legaliziral, ne morem pa teraso vpisati v ZK, kar pomeni da nisem lastnik le te. Po desetih letih pa se je pojavilo zamakanje v spodnji lokal (ob neurjih). Zanima me, kako je z delitvijo stroškov sanacije strehe - terase, glede da nisem lastnik terase temveč samo uporabnik.
 

(Solatko)


ODGOVOR:

Za odgovor na Vaše vprašanje bo potrebno poiskati odvetnika, ki se ukvarja s hrvaškim pravom. Slovenska zakonodaja namreč zajema le ureditev iz področja nepremičnin, ki se nahajajo v Republiki Sloveniji.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.
ePravnik d.o.o.

 

27.09.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog