Vprašanja - Pravni nasvetiSprememba namembnosti

VPRAŠANJE:

Zanima me kakšen je postopek pri spremembi namembnosti iz poslovnega prostora v bivalni. Poslovni lokal je del stanovanjske hiše in ker že več let nismo lokala nikomur oddali, bi ga sedaj radi spremenili v bivalni del. Spremenili bi samo namembnost in prostor opremili v igralnico za otroka in manjši domači kabinet. Nobene spremembe ne bi bilo na zunanjosti in nobene dogradnje ali kaj podobnega. Prosili bi za nasvet kako to opraviti, kakšen je proces, kaj potrebujemo, itd.

(Tina)


ODGOVOR:

Sprememba namembnosti poslovnega prostora v stanovanjskega, je sprememba za katero je potrebno gradbeno dovoljenje. V tem primeru bo upravni organ preveril ali bodo izvedena takšna dela ali vrste del, kjer bodo prizadete tudi pravice tretjih. Kadar sprememb v gradnji ni, se postopek obravnava kot skrajšani (ne izda se novo gradbeno dovoljenje, ampak le soglasje pristojnega organa). Najprej bo torej potrebno na upravno enoto.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

23.09.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog