Novice - Oskrbovana stanovanja

Oglasno besedilo

Poziv za nakup večstanovanjskih stavb in stavbnih zemljišč za gradnjo stanovanj za starejše

Objavljeno dne 02.11.2020

Nepremičninski sklad PIZ, d.o.o. skrbi za primerno bivanje starejših

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o. (Nepremičninski sklad) je lastnik 3.120 namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše v 116 krajih po Sloveniji, med katerimi je tudi 360 oskrbovanih najemnih stanovanj v Brežicah, Celju, Izoli, Kopru, Kranju, Krškem, Litiji, Ljubljani, Ljutomeru, Logatcu, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Škofljici, Trebnjem in Trzinu. Oskrbovana stanovanja so arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za starejše ljudi (prilagojeni dostopi, dvigalo, držala, prilagojena kopalnica in kuhinja …) z lastnim gospodinjstvom. Namenjena so starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje.  Trenutno je v gradnji 60 oskrbovanih najemnih stanovanj na Bledu, v pripravi je izgradnja 21 namenskih najemnih stanovanj za starejše (13 oskrbovanih in 8 namenskih) v Radljah ob Dravi.


Center starejših Bled s 60 oskrbovanimi najemnimi stanovanji

Slovensko prebivalstvo se stara, potrebe po primernih stanovanjih vse večje

Trend staranja slovenskega prebivalstva narekuje ustrezne razvojne aktivnosti tudi na področju zagotavljanja ponudbe arhitekturno in arhitektonsko primernih ter cenovno dostopnih stanovanj za starejše. Dejstvo je, da ima veliko starejših v lasti hiše ali stanovanja, ki so velikokrat prevelika, arhitekturno in arhitektonsko  neprimerna (visoko nadstropje brez dvigala, kopalnica s kadjo, neprilagojeni dostopi …) ter velikokrat s previsokimi obratovalnimi stroški za upokojensko gospodinjstvo. Nepremičninski sklad načrtuje povečanje števila najemnih stanovanj za starejše, s katerim bi se na eni strani povečala ponudba arhitekturno in arhitektonsko primernih ter cenovno dostopnih stanovanj, na drugi strani pa bi se lahko povečala dostopnost mladih družin do večjih stanovanj oz. hiš. Govorimo lahko o medgeneracijskem učinku.

Več informacij o ponudbi stanovanj in o pogojih za pridobitev je na voljo na www.ns-piz.si/si/najemna-stanovanja/predstavitev/.


Oskrbovana najemna stanovanja Škofljica, Ob potoku 9

V teku je poziv za zbiranje ponudb za stavbe in stavbna zemljišča

Z namenom uresničevanja poslanstva v skrbi za primerno bivanje v tretjem življenjskem obdobju je Nepremičninski sklad objavil Poziv za zbiranje zavezujočih ponudb za nakup stanovanj/večstanovanjskih stavb (zgrajenih ali v fazi gradnje oz. projektiranja) in stavbnih zemljišč za gradnjo stanovanj, s katerim želi v naslednjem 5 letnem obdobju pridobiti okvirno skupaj 400 oskrbovanih in namenskih najemnih stanovanj za upokojence in druge starejše.

Nepremičninski sklad stremi k usklajeni regionalni pokritosti s starejšim arhitekturno in arhitektonsko primernimi ter cenovno dostopnimi stanovanji. Pri geografski umeščenosti poziv na prvem mestu opredeljuje mestne občine in Obalo, sledijo občine z 10.000 in več prebivalci ter ostale občine.

Mikrolokacija stanovanjskih objektov in zemljišč za gradnjo mora biti primerna za bivanje starejših, kar pomeni predvsem bližino ključnih dejavnosti in javnih storitev (trgovina, banka, zdravstvena oskrba, lekarna …), dostopnost ter urejen javni prevoz. Poziv nagovarja pravne osebe javnega in zasebnega prava, fizične osebe ter lokalne skupnosti.

Dokumentacija je na razpolago na spletni strani www.ns-piz.si/si/poziv.
Rok za oddajo ponudb je 31.12.2020.

Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
Mala ulica 5, 1000 Ljubljana
01 300 88 1, [email protected], www.ns-piz.si


Oskrbovana stanovanja Izola, Livade 7A, 7B

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog