Novice - Oskrbovana stanovanja

novica

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za najem oskrbovanih stanovanj

Mestna občina Ljubljana je objavila razpis za najem oskrbovanih stanovanj
Objavljeno dne 23.11.2011
Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana je objavil razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem. Razpis je odprt do 12. novembra 2013, stanovanja pa se bodo delila prosilcem v skladu z njihovim praznjenjem.

Oskrbovana stanovanja so namenjena poslovno sposobnim osebam, ki so upokojene (starostno ali invalidsko) in so starejše od 65 let. Njihove zdravstvene, ekonomske in psihofizične sposobnosti pa jim omogočajo, da z organizirano pomočjo ohranijo možnost samostojnega bivanja. Stanovanja na razpisu so namenjena osebam, ki imajo stalno prebivališče v MO Ljubljana oz. so ga imele, preden so se preselile v dom starostnikov ali oskrbovano stanovanje izven MO Ljubljana.

Najemnine za oskrbovana stanovanja v Trnovem in Murglah bodo okoli 120 € za garsonjero, okoli 160 € za enosobno stanovanje, okoli 200 € za dvosobno stanovanje in okoli 320 € za dvoinpolsobno stanovanje. K najemnini je treba prišteti še obratovalne stroške (voda, elektrika, ogrevanje, telekomunikacije,...) in stroške za obratovanje skupnih delov stavbe. Najemnik bo lahko v skladu s potrebami sklenil dogovor o izvajanju oskrbe in drugih storitev. Cena osnovnega paketa znaša 80 € na osebo. Prosilci lahko zaprosijo tudi za subvencioniranje najemnine.

Prosilci lahko vloge oddajo kadarkoli v trajanju razpisa, torej do 12. novembra 2013. Ob vložitvi vloge je treba plačati upravno takso v višini 21,02 €. Stanovanja se bodo dodeljevala glede na njihovo razpoložljivost.

Več informacij >>
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog