Najemna oskrbovana stanovanja

Največji investitor in najemodajalec oskrbovano - varovanih stanovanj v Sloveniji je Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Najemna stanovanja so locirana po vsej Sloveniji, in sicer v Celju, Kranju, Krškem, Ljutomeru, Logatcu, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Trebnjem in Trzinu.

Stanovanja se oddajo v najem skladno s pravili za oddajanje oskrbovanih stanovanj. Najemna pogodba se z oskrbovancem sklene za nedoločen čas, možna je tudi njena prekinitev, in sicer skladno z odpovednim rokom, določenim v najemni pogodbi. V vseh bivalnih enotah je zagotovljen klic v sili 24 ur na dan, zato mora oskrbovanec pred podpisom najemne pogodbe skleniti pisni dogovor o uporabi te storitve, ki velja za ves čas trajanja najemne pogodbe.

Poleg stroška najemnine mora oskrbovanec plačati še tekoče stroške dejanske porabe, skupne obratovalne stroške stavbe, stroške storitev osnovne in socialne oskrbe, stroške za celodnevne telefonske nujno pomoč in druge morebitne stroške v zvezi z uporabo stanovanja.

Razpoložljivost kapacitet oskrbovanih stanovanj se spreminja.

Oskrbovana stanovanja Thermana Laško

Oskrbovana stanovanja površin od 26 m2 do 30 m2 so locirana v prvem nadstropju Vile Šmohor, v prijetnem okolju, blizu Zdravstvenega doma Laško ter mestnega središča. Dobre cestne in železniška povezava omogočajo lahek dostop iz vseh smeri Slovenije. Vsako oskrbovano stanovanje ima predsobo, kopalnico in dnevni prostor. Običajno so, z izjemo kuhinje, stanovanja opremljena, morebitno uporabo opreme pa je treba plačati.

Oskrbovanci si lahko dnevne obroke pripravljajo v svoji kuhinji ali pa se hranijo v skupni jedilnici bližnjega doma za starejše Laško. Pred vselitvijo mora najemnik poravnati trimesečno najemnino. Družba Thermana nudi stanovalcem oskrbovanih stanovanj 20 % popust pri uporabi zdravstvenih in kopaliških storitev. Cena najema na kvadratni meter površine je 11,35 € in se na šest mesecev spreminja skladno z rastjo cen življenjskih potrebščin.

Oskrbovana stanovanja v Celju

Šestnadstropna stavba s 27 oskrbovanimi stanovanji je locirana ob nabrežju reke Savinje, neposredno v bližini doma upokojencev Celje in mestnega središča. Stanovanja imajo v celoti opremljeno kuhinjo in kopalnico ter nudijo popolno zasebnost in varnost najemnika.

Višina najemnina je prosto oblikovana v višini 5,42 € na m2, kar znaša: za garsonjero velikosti32 m2 približno 173,49 €za dvosobno stanovanje velikosti55 m2 pa približno 298,36 € mesečno.

Oskrbovana najemna stanovanja v Logatcu

Stanovanja so v neposredni bližini Doma starejših Logatec. Objekt obsega pritličje in tri nadstropja, v njem pa je skupaj 30 oskrbovanih stanovanj, in sicer 3 garsonjere (26 m2), 20 enosobnih stanovanj (od 31 do 33 m2) in 7 enoinpolsobnih stanovanj (od 44 do 48 m2). Stanovanja imajo v celoti opremljeno kuhinjo in kopalnico in omogočajo popolno zasebnost in varnost najemnika. Najemnina je prosto oblikovana v višini 5,33 €/m2, kar znašaza garsonjero (32 m2) približno 170,56 €za enoinpolsobna stanovanja (45 m2) pa približno 239,85 €.

Oskrbovana najemna stanovanja v Trzinu

V stavbi s 14 oskrbovanimi najemnimi stanovanji je z ločenim vhodom locirana tudi enota doma počitka Mengeš. Objekt obsega klet, pritličje, dve nadstropji in mansardo v njem pa je skupaj 14 najemnih oskrbovanih stanovanj, od katerih sta dve stanovanji velikosti približno 37 m2, 4 stanovanja pa velikosti od približno 37 m2 do 60 m2. V pritličjusta stanovanjiz ložo in atrijem, stanovanja v 1. in 2. nadstropjuimajo ložo, stanovanja v mansardipa teraso. Objektje opremljen z dvigalom, skupnim prostorom za druženje, skupno kolesarnico in pralnico s sušilnico v pritličju. V kletiobjektaje 11 parkirnih mest, od tega sta dve namenjeni invalidom. Vsa stanovanja imajo opremljeno kuhinjo in kopalnico in shrambo. Okvirno znaša mesečna najemninaza stanovanje površine 37 m2, 180 €, za stanovanje površine42 m2,210 €, za stanovanje površine53 m2, 250 €, za stanovanje površine60 m2 pa 285 €.

Oskrbovana najemna stanovanja v Mariboru

V trinadstropnem objektu oskrbovanih stanovanj v Mariboru je skupaj 34 stanovanj. V celoti imajo opremljeno kuhinjo in kopalnico ter nudijo oskrbovancu popolno zasebnost in varnost. V kleti objekta obstaja možnost najema notranjega parkirnega mesta. Najemnina je neprofitna in trenutno znaša približno 4,17 € na m2 najemne površine.

Oskrbovana najemna stanovanja v Ljutomeru

Stanovanja so v stanovanjsko-poslovnem objektu v Ljutomeru. Objekt obsega pritličje in dve nadstropji, v njem pa je skupaj 7 stanovanj, šest v velikosti 31 m2 in eno v velikosti 37 m2. Stanovanja imajo v celoti opremljeno kuhinjo in kopalnico in so urejena tako, da nudijo popolno zasebnost in varnost stanovalca. Najemnina je neprofitno oblikovana in trenutno znaša približno 4,17 €m2.

Oskrbovana najemna stanovanja v Novi Gorici

Objekt z najemnimi oskrbovanimi stanovanji stoji ob domu upokojencev Nova Gorica, v bližini zdravstvenega doma, lekarne, trgovin, banke, pošte, upravne službe in avtobusne postaje. Bližina zelenih površin nudi oskrbovancem ugodne možnosti za rekreacije in sprehode na svežem zraku. Objekt obsega pritličje in tri nadstropja, v njemje skupaj 28najemnih oskrbovanih stanovanj, od katerihje 6 garsonjer (od 30 do 32 m2), 12enosobnih stanovanj (od 38 do 45 m2) in 10 dvosobnih stanovanj (od 52 do 63 m2). Ob objektuje 28 parkirnih mest, od tega 5 za potrebe invalidov. Vsa stanovanja so opremljena s kuhinjo in kopalnico ter nudijo popolno zasebnost in varnost najemnika. Najemnina je neprofitna in znaša približno 4,8 €/m2. Predvideni strošek mesečnega najema klica v sili, ki ga zagotavlja Center za socialno delo Nova Gorica – Center za pomoč na domu Klas Nova Gorica je 31,30 €.

Oskrbovana najemna stanovanja v Trebnjem

V dvonadstropnem objektu je skupno 15najemnih oskrbovanih stanovanj, od tegaso 3 enote garsonjere (33 m2), 9enosobnih stanovanj (45 m2) in 3dvo sobna stanovanja (60 m2). Objektje opremljen z dvigalom, skupnim prostorom za druženje in skupno kolesarnico. Ob objektuje 12 parkirnih mest, od tega sta dve namenjeni invalidnim osebam. Vsa stanovanjaimajo opremljeno kuhinjo in kopalnico, shrambo, balkon in omogočajo popolno zasebnost in varnost najemnika. Najemninaje neprofitna in znaša v povprečju 4,17 € m2 najemne površine.

Oskrbovana najemna stanovanja v Kranju

V bližini doma upokojencev Kranj stoji objekt, ki obsega klet, pritličje, dve nadstropji in mansardo. Od skupno 30 stanovanj je eno veliko 34 m2, štirinajst enot je velikih od 37do 39 m2, dve bivalni enoti sta površine 49 m2 in imata ločeno kopalnico,ložoali teraso in shrambo v kleti, dvanajst stanovanj je površine od 50 do 54 m2 , ena bivalna enota velika 57 m2 pa ima ločene prostore in sicer spalni del, kopalnico, predsobo, ložo ali teraso in shrambo v kleti. V pritličju stavbe je prostor za druženje, v kleti pa skupna kolesarnica in skupno14 parkirnih mest, od tega so 4 namenjena invalidnim osebam. Pred objektom je za najemnike in njihove prijatelje zagotovljenih 16 parkirnih mest. Vsa stanovanja imajo opremljeno kuhinjo in kopalnico, shramboin so zasnovana tako, da omogočajo oskrbovancu popolno varnost in zasebnost. Mesečna najemnina znaša 6,95 €/m2.

Oskrbovana najemna stanovanja v Krškem

Stavba je lociran tik ob domu starejših občanov Krško, v bližini trgovskega centra, banke, zdravstvenega doma, lekarne in avtobusne postaje. V stavbi s štirimi etažami je 21 oskrbovanih najemnih stanovanj velikih od 51 m2 do 61 m2. V prvi etaži stavbe je opremljena pralnica s sušilnico in skupno kolesarnico, prostor namenjen druženju oskrbovancev pa je v drugi etaži. Dostop do zgornjih etaž omogoča dvigalo. Za najemnike in njihove obiskovalce je pred stavbo zagotovljenih skupno 19 parkirnih mest, od tega so štiri namenjena invalidnim osebam. Mesečna najemnina je oblikovana v višini neprofitne najemnine in znaša v povprečju 4,11 €/m2 najemne površine.

Nastanek besedila: februar 2011.
Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog