Novice - Neprofitna stanovanja

novica

Med izbranimi kupci stanovanj sklada prevladujejo mlade družine

Objavljeno dne 26.02.2007

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je s pomočjo posebnega računalniškega programa 22. februarja izbral kupce za nakup vseh 116 stanovanj, ki jih je kupcem ponudil na decembrskem razpisu. Med izbranimi kupci prevladujejo mlade družine, ki prvič rešujejo svoje stanovanjsko vprašanje.

Na razpis za prodajo 116 stanovanj v Ljubljani – Poljansko nabrežje II. faza, v Cerkljah na Gorenjskem in na Bregu pri Kranju, ki ga je v mesecu decembru 2006 objavil Stanovanjski sklad Republike Slovenije, je prispelo 3.493 vlog, po dopolnitvah vlog pa je Stanovanjski sklad v izbor vključil 3.427 vlog. Glede na prvo izbiro kandidatov se je največ interesentov prijavilo za nakup stanovanj v Ljubljani, in sicer kar 2.873. Za stanovanja v Cerkljah na Gorenjskem je Stanovanjski sklad Republike Slovenije prejel 570 vlog, za stanovanja na Bregu pri Kranju pa 50 vlog.

Struktura prijav po posameznih prednostnih kategorijah je bila naslednja: 31,5 % mladih družin, 15,6 % družin, ki niso mlade, 0,07 % invalidov oziroma gibalno oviranih oseb, 15,8 % mladih parov in 36,4 % ostalih.

Med vsemi izbranimi kupci prevladujejo mlade družine, katerih delež je kar 96,5 %. Od tega pa je kar 96,4 % tistih mladih družin, ki prvič rešujejo svoje stanovanjsko vprašanje.

Vsi prijavljeni kupci bodo obvestila o izboru dobili najkasneje do 28. februarja 2007, ko bo neizbranim kandidatom vrnjena tudi prijavnina.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog