Vprašanja - Neprofitna stanovanja
Število ustreznih rezultatov: 133
Stran: 1 2 3 4 5 ...
Neprofitno stanovanje-invalid (NN)
Ali imajo invalidi kaj prednosti pri vlogah za neprofitna stanovanja in kdaj bodo razpisi?... (SLONEP)
Neprofitno stanovanje (Maja)
Že 18 let smo najemniki neprofitnega stanovanja, najemno pravico ima mož. En otrok je medtem postal polnoleten - študent, drugi bo kmalu in je dijak. Po dolgoletnem varčevanju sem najela kredit in pred dvema letoma kupila garsonjero. Vsi še vedno živimo v neprofitnem stanovanju. Ali je lastništvo garsonjere, ki sem jo kupila za svoje otroke, razlog za odpoved najemnega razmerja? Garsonjero sem medtem oddajala, saj otroci živijo pri nama. Stanovanjski sklad preverja premoženje, mi bi pa radi zaprosili za preselitev, tako da bomo tako ali tako ponovno preverjeni. Kaj nas čaka, kaj lahko storim? ... (SLONEP)
Cena najema - neprofitno stanovanje (alina)
Zanima me, kako se oblikuje cena najema, po zakonu mi pripada velikost stanovanja 45 m2, to mejo presega za 3,91 m2 in koliko to stane in kako se oblikuje cena za 45 m2?... (SLONEP)
Fasada (Roko)
Živim v neprofitnem stanovanju. V bloku je 18 stanovanj in vsi razen enega stanovanja smo podnajemniki. Nekaj stanovanj je lastnik občina nekaj pa MNZ. Zanima me kdo je dolžan kriti stroške obnove fasade. Lastniki stanovanj ali moramo podnajemniki plačati iz rezervnega sklada? Ravno tako me zanima za ostala popravila npr. popravilo rolete, ki je na zunanji strani in težko dostopna, da bi jo sam popravil.... (SLONEP)
Ali smo upravičeni do neprofitnega stanovanja? (saša)
Moje dekle je kot mati samohranilka z enim otrokom dobila neprofitno stanovanje (lista B1). Zdaj že nekaj mesecev živimo skupaj (torej 2 odrasla in 2 mladoletna otroka). Zato smo prepričani, da nam bo dodeljeno stanovanje premajhno. Smo sedaj sploh upravičeni do neprofitnega stanovanja? In če da, ali obstaja možnost, da morda že v startu dobimo večjega? ... (SLONEP)
Ali lahko prijavim prijatelja v neprofitnem stanovanju? (Gregor)
Zanima me, če lahko prijavim stalno bivališče v stanovanju prijatelja? Stanovanje je pridobil on kot neprofitno in ima najemno pogodbo. Zanima me, kaj potrebujem za prijavo in kakšne so posledice za prijatelja? Oz. ali je sploh izvedljivo? ... (SLONEP)
Kakšno je število neprofitnih stanovanj? (Tanja)
Iz službenih razlogov me zanima število oz. gibanje števila neprofitnih stanovanj v Sloveniji. Zanimajo nas podatki od l. 1995 dalje. Če imate morebiti podatke za posamezne regije, bi bilo nadvse dobrodošlo. ... (SLONEP)
Ali je upravnik bloka dolžan z mano podpisati pogodbo o medsebojnih razmerjih? (Jani)
Pred kratkim sem kupil stanovanje, pa me zanima sledeče: ali je upravnik bloka dolžan z mano podpisati pogodbo o medsebojnih razmerjih, glede na to da sem v bloku edini lastnik stanovanja.Vsa ostala so neprofitna, katerih lastnik je občina. V kupnoprodajni pogodbi je to določeno, vendar do danes s strani upravljalca še nisem prejel nobenega odgovora. ... (SLONEP)
Neprofitno stanovanje in pogoji? (irena)
Zanima me, ali lahko zaprosiš za neprofitno stanovanje kljub temu, če tvoj zakonski partner ni državljan RS. ... (SLONEP)
Prijava zlorabe neprofitnega stanovanja? (malci)
Lepo vas prosim, če mi posredujete, kje lahko prijavim zlorabo neprofitnega stanovanja? ... (SLONEP)
Ali imamo uporabniki neprofitnih stanovanj pravico do parkirnega mesta? (Parkirna mesta)
S stanovanjskega sklada sem dobila neprofitno stanovanje. Ali si lastniki stanovanj v bloku, kjer bom živela, lahko sami označijo parkirni prostor kljub temu, da so kupili samo garažo? Ali najemnikom neprofitnih stanovanj pripada parkirno mesto? Kakšne pravice sploh imamo podnajemniki neprofitnih stanovanj, ki so v lasti Občine? ... (SLONEP)
Ali mi pripada subvencija za mlado družino in na kam naj se obrnem? (pat)
Zanima me subvencija za mlade družine. Z možem sva leta 2008 vzela hipotekarni kredit in zgradila hišo. Imava 2 otroka, eden predšolski in eden šolski. Imava zelo velik obrok za kredit in nizko plačo, zato me zanima ali nama pripada subvencija in na koga se naj obrnemo? ... (SLONEP)
Ali izplačilo lastne udeležbe ni več možno? (tamara)
V času družbene lastnine smo kupili skupaj s podjetjem stanovanje, za nakup katerega sem kot fizična oseba prispevala 7 % vrednosti. Letos smo jim podali zahtevek za vrnitev lastne udeležbe. Odgovorili so nam, da je dveletni rok za to pretekel leta 1993 in da lastne udeležbe z novim SZ ni več možno uveljavljati. Ko sem pregledovala staro stanovanjsko zakonodajo sem videla, da se dveletni rok nanaša na možnost odkupa s popusti. Mi pa tega nismo zahtevali, temveč želimo dobiti vrnjeno 7 % soudeležbo pri nakupu stanovanja (imamo tudi še prodajne pogodbe). Torej, zanima me, če pravica do izplačila lastne udeležbe res več ne obstaja?... (SLONEP)
Kako do neprofitnega najemnega stanovanja? (lea)
Sem podnajemnik z veliko najemnino. Na koga naj se obrnem, da bi dobila socialno stanovanje in možnost prijave stalnega bivališča? ... (SLONEP)
Kdaj bo razpis za neprofitna stanovanja v Kopru? (sara)
Zanima me, kdaj bo razpis za neprofitna stanovanaja v Kopru in kje se lahko dobi več podatkov?... (SLONEP)
Kako hitro morajo najemniki vrniti ključe? (vrnitev ključa)
Zanima me, v kolikšnem času po izselitvi, morajo podnajemniki vrniti ključe stanovanja in kaj storiti v primeru, da jih ne vrnejo?... (SLONEP)
Kaj narediti proti sosedi, ki neprestano povzroča hrup? (dijana)
Dobili smo novo sosedo (samohranilka z otrokom 4-5 let). Po stanovanju začne tekati v coklih že ob 5.30 pred službo. Ob sobotah ima obiske, do enih zjutraj se derejo, se smejijo! Popoldan skačejo, kot da bi imeli konjenico nad glavo! Imaš občutek, kot da bi ti tolkla s coklom po glavi! Imam dva majhna otroka in se direndaja zelo bojita - je kot na bojišču! Smo čisto obupani in mislim, da imam kot lastnica stanovanja tudi jaz in moja družina pravico do miru. ... (SLONEP)
Neprofitno/socialno stanovanje v Kopru? (marija)
Kdaj je letos rok oddaje za neprofitna stanovnje v občini Koper. Živim v Ljubljani, stalno sem prijavljena v Kopru. Imam družino, ki imajo prijavo v LJ. Mi lahko svetujete, kako do izpolnitve vloge in ostale dokumenzacije.... (SLONEP)
Primernost stanovanja? (Gabrijel)
Pozdravljeni! Sem najemnik neprofitnega stanovanja, v katerem živim skupaj z zunajzakonsko partnerico ter 3 predšolskimi in 1 šolskim otrokom. Dobra dva meseca nazaj je umrla moja stara mati in ker se bo moja mati verjetno odpovedala dediščini, bom jaz podedoval stanovanje v izmeri 58 m2 (stanovanje je potrebno popolne sanacije: vlaga, plesen, neizolirani zunanji steni in strop...), ali je glede kvadrature stanovanje primerno za 6 ljudi? Če ne, kako naj to dokazujem? Hvala za odgovor! ... (SLONEP)
Opomin pred tožbo za odpoved najemne pogodbe? (Igor)
Spoštovani! Zanima me, na kašen način mora biti vročen opomin pred tožbo za odpoved najemne pogodbe. Ali je dovolj, da se opomin pošlje priporočeno ali moram imeti dokaz, da je opomin bil dejansko vročen najemojemalcu? Gre za najemno pogodbo za neprofitno stanovanje. Lep pozdrav! ... (SLONEP)
Neprofitno stanovanje? (ermina)
Živjo, stara sem 25 let, sem poročena in imam dva otroka. Živimo v garsonjeri velikosti 30 kvadratnih metrov, ki je last tasta. Ali imamo možnost za najem neprofitnega stanovanja? Živimo v Ljubljani. Kje lahko izvemo, kdaj bo 14. razpis za neprofitna stanovanja. Hvala in lp. ... (SLONEP)
Pridobitev neprofitnega/socialnega stanovanja? (Annabella)
Zanima me, če imava s fantom možnosti, da bi dobila neprofitno stanovanje v najem. Trenutno živiva pri moji materi, ampak smo bolj na tesnem s prostorom. Fant je zaposlen in ima plačo okrog 600 eur. ... (SLONEP)
Dolžnost Občine pri vzdrževanju občinskega stanovanja? (eli)
Pozdravljeni! Pišem vam, ker ne vem kako naprej. Namreč smo 5-članska družina, ki živi na podstrešnem stanovanju polnem vlage, črvov, pa tudi neizoliran je. Stanovanje ima 38 kvadratov. Najhuje pri vsem je, da imam po 200 evrov elektrike, že zaradi same neizolacije pa tudi slabe napeljave po stanovanju. Že nekaj let prosim za drugo stanovanje pa jim očitno ni bilo v interesu. No, sedaj se je pa cela stanovanjska sestava na naši občini zamenjala in po grožnji, da bom poklicala inšpekcijo, so si vsi prišli pogledat stanovanje in se strinjali, da je stanovanje samo še za zapret, ker jih adaptacija preveč stane, nikjer pa ni nič napisanega, samo besede. Naj povem, da se vsi el. kabli segrevajo in enkrat v kuhinji je celo gorelo. Rekli so, da do pomladi nimajo nobenih stanovanj in nobenega evra za najnujnejša popravila. Moja straniščna školjka je počena in otroke moram jaz postaviti nanjo, da se slučajno ne nagne in se razbije na njihovih nogah. O oknih, strehi in stenah pa sploh nima smisla govoriti. No, glede na to, da občina obljublja, ne naredi pa nič, me zanima, kaj lahko stanovanjska inš. sploh naredi, če vse skupaj prijavim? Ali lahko naši občini naloži kakšne sankcije, če ugotovi, da stanovanje ni za bivanje? Res ne vem več kako naprej, saj samo jaz delam in mislim, da mi ni treba poudarjati, da z minimalno plačo komaj pokrijem elektriko, kaj šele kaj drugega! Hvala že vnaprej! ... (SLONEP)
Najem neprofitnega stanovanja? (Sandra)
Zaradi starih dolgov sem ostala brez stanovanja in tako sem pri 54 letih brez strehe nad glavo, z mano še živi 85 letni oče in nezaposlena hči-mati samohranilka, z otrokom. Zanima me, kje lahko pridem do informacij, oz. vloge za neprofitno stanovanje, saj me je strah pri podnajemu večnega seljenja. Mogoče kdo ve, kam se naj obrnem, da omilim ta moj velik problem. Stanujem v Mariboru. Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Število oseb v stanovanju in poročanje upravniku? (Sašo)
Prosim za odgovor glede obveznosti sporočanja števila uporabnikov upravniku po novem Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavb. Sem starejši in v stanovanju živim sam, vendar me občasno obiščejo sorodniki, ki mi pomagajo pri hišnih opravilih. Od upravnika sem dobil opozorilo, da so ga sosedje opozorili o večjem številu oseb, kar pa ne drži. Upravnik podaja mnenje o neprofitni najemnini in zaračunavanju števila oseb kot je predvideno za to kvadraturo in naj bi to bile tri osebe. Upravnik v svojem opozorilu navaja nadaljnje postopke oziroma sankcije, ki mu jih nalaga Zakon, vendar me zanima, kaj je resnično merodajno? Podatke sem že podal, ali sem dolžan še dodatno odgovoriti na njegov dopis? Ali lahko upravnik brez moje vednosti zaračuna oziroma na podlagi "pričevanja sosedov", ki posegajo v mojo zasebnost, sam določi število uporabnikov? Prosim za vaše strokovno mnenje. ... (SLONEP)
Aneks k pogodbi in oblika pooblastila? (Tamara)
Lepo pozdravljeni! Sem študentka, podnajemnica enosobnega stanovanja v Lj. Ker imam kot študentka ugodnost, da mi del najemnine-40 e financira država, me zanima naslednje. Lastnica mojega stanovanja živi v Londonu. Sklenjeno imava pogodbo za eno leto. Letos pa se bo oz. jo bom (seveda z njenim privoljenjem) prijavila na razpis za zasebnike za oddajanje subvencioniranih stanovanj preko študentskih domov v Ljubljani. A ne vem, kako naj se vsega tega lotim, saj imam njeno ustno dovoljenje in zmenjeni sva da jaz vse uredim, vse papirje, ona se z vsem strinja, saj pozna zadevo. A dejstvo je, da jaz samo na lepe oči tole ne bom mogla urediti v pisarni za štud.domove, rabim tudi njen podpis. Tudi ko bo že prijavljenja na razpis bo potekal podpis pogodbe v Lj in ona samo zaradi tega ne bo hodila v Slovenijo. Ima pa enega prijatelja oz. sorodnika, ki ji ureja morebitne zadeve v Slo, ampak to je vse le po dogovoru in ni nič napisano na papirju. Torej, najbolj me zanima to, ali rabim kakšen aneks k pogodbi, ki bi vseboval seveda to, da zadeve v tem postopku dodelitve subvencije vodi njen sorodnik in kako naj to uredim? Kot sem že rekla se ona z vsem strinja in pristaja na to ampak dejstvo je, da je jaz sama ne bom mogla prijaviti, njen sorodnik pa je pripravljen pomagati. Zavedam se, da rabim pogodbo, kjer bo razvidno, da postane ta njen sorodnik njen zakoniti zastopnik in bo tako vse lažje. Ne vem pa točno, kaj mora vsebovati pogodba, na koga naj se obrnem! Prosim vas za enostaven in hiter odgovor, ker je rok za prijavo 10. avgust in ga vsekakor ne bi rada zamudila. Hvala Vam že vnaprej in lep pozdrav .Tamara ... (SLONEP)
Čigavo je/bo stanovanje? (didi)
Že 17 let živim z družino v neprofitnem stanovanju v občini Postojna. Ko smo se vselili, so nam rekli, da bomo v roku 2-3 let lahko odkupili to stanovanje. Ko je prišel čas za to, je občina rekla, da ona ni lastnik ter da točno ne ve kdo je lastnik niti upravnik (govori se, da je MORS lastnik), zato se tudi 17 let ni nič vlagalo v stanovanje, kot posledica tega pa je kar precej dotrajano. Zanima me, ali ni občina dolžna popraviti stanovanja, če sem z njo podpisala pogodbo? Kako lahko občina v postojni odda stanovanje, katerega ni lastnik. Hvala lepa za odgovor.... (SLONEP)
Lastništvo in prekinitev neprofitne najemne pogodbe? (aa)
Zanima me, ali lahko lastnik stanovanja, ki ga imam v najemu za nedoločen čas za neprofitno najemnino zahteva prekinitev najemne pogodbe, če postanem solastnk 1/3 stanovanjske hiše. Namreč v najemni pogodbi tega razloga za prekinitev najemne pogodbe ni navedenega. Lep pozdrav. ... (SLONEP)
Kdaj bodo ponovno podeljevali neprofitna stanovanja v Kopru? (mok koper stanovanjski sklad)
Prosila bi vas za nasvet v povezavi z neprofitnim stanovanjem v Kopru. Sem mama smohranilka, živim v ponajemniškem stanovaju že 15 let, dvakrat sem bila na prednostni listi, stanovanja pa nisem dobila. Minili sta dve leti kar sem zbolela in stanovanje ter okolica nista več primerna za mojo bolezen. Ne vem kam se obrnit niti na koga. Zanima me, kdaj bo razpis za 2009? ... (SLONEP)
Odkup stavbnega zemljišča in prednostno upravičenje? (Ana)
Ali imam kot dolgoletni uporabnik zemljišča, ki meji z mojim vrtom zraven stanovanjske hiše predkupno pravico pred sosedom, ki se je pozneje preselil? Naj povem, da je zemljišče po urbanističnem načrtu zazidljivo. Meji med mojim in sosedovim vrtom. Oba sva zainteresirana za odkup. Ali je možno, da nekdo z ponudbo višje cene prodajalcu ( gre se za ta primer ) pridobi prodajalca zase, ali je tudi področje glede cen zakonsko določeno? Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog