Novice - Nakup

novica

Nakup nepremičnin - priročnik za vse kupce nepremičnin

Nakup nepremičnin - priročnik za vse kupce nepremičnin
Objavljeno dne 18.03.2004

Nakup nepremičnine je še vedno v precejšnji meri tvegan posel, predvsem za tiste, ki tega niso vajeni. Kljub temu, da so se zadnje čase, po nekaj odmevnih aferah, pričele razmere pri nakupu in prodaji nepremičnin bolj striktno urejati, je nakup za neizkušenega kupca še vedno zahteven in tvegan.

V pomoč pri nakupu nepremičnin, ne smemo pozabiti, da se letošnje leto izteče prva nacionalna stanovanjska varčevalna shema kar bo povečalo število kupcev nepremičnin, so se pri Zavodu za varstvo potrošnikov odločili, da bodo izdali priročnik, ki bo kupce vodil skozi vse pravne in druge zagate takšnega nakupa. Zunanji sodelavec Zavoda na nepremičninskem področju, Stevan Janevski, je napisal knjižico Nakup nepremičnin – stanovanj, enostanovanjskih stavb, stavbnega zemljišča. V njej s tekočo besedo bralcu svetuje in ga vodi skozi postopke ter pasti, ki spremljajo nakup nepremičnin.

Vsebina je razdeljena na sedem poglavij: Splošna izhodišča glede nakupa nepremičnin, Kredit za nakup nepremičnin, Nakup nepremičnine v novozgrajeni stavbi, Nakup nepremičnine neposredno od fizične osebe, Finančni lizing nepremičnin, Nakup nepremičnine s posredovanjem nepremičninske družbe in Vzorci pogodb. V vsakem poglavju so opisane vse bistvene stvari, ki so za kupca pomembne. Vsebina je spisana enostavno in razumljivo, tako da z njo ne bo imel težav niti preprost človek.

Posebnost priročnika je, da je pisec obravnaval problematiko s stališča kupca. Pri tem je zavzel zelo konzervativno stališče, ki deluje v prid kupcu. Knjižica je polna previdnostnih opozoril s pomočjo katerih je mogoče uspešno prikrmariti do nepremičnine.

S priročnikom Nakup nepremičnin je Stevan Janevski zadel žebljico na glavico. Napravil je pregleden, uporaben in lahko razumljiv vodič po postopkih nakupa nepremičnin. Tudi čas izdaje je pravšnji, saj se bo v letošnjem in prihodnjem letu povečalo število kupcev. Priročnik bi moral prebrati vsakdo, ki se odloča za nakup nepremičnin. Priročnik je brezplačen.

Priročnik Nakup nepremični Stevana Janevskega je mogoče dobiti pri vratarju na Koprski 94 v Ljubljani, kjer ima Zavod za varstvo potrošnikov svoj sedež. Dodatne informacije na 080 1010.

SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog