Vprašanja - NakupUgotovljene napake ob prevzemu stanovanja

VPRAŠANJE:

Ob prevzemu novega stanovanja je bil sestavljen zapisnik, v katerem so bile ugotovljene določene napake. Prodajalci in izvajalci so se zavezali, da bodo ugotovljene pomanjkljivosti odpravili najkasneje v roku 30 dni. Ker niso bile odpravljene vse oz. nekatere nepopolno, minila pa sta že 2 meseca, me zanima, ali imam pravico zadržati 5% kupnine?

(Darjana)


ODGOVOR:

Prodajalca je potrebno pisno obvestiti, da zahtevate odpravo napake v določenem roku ter ga opozoriti, da boste v nasprotnem primeru napake odpravili na njegove stroške in uveljavljali znižanje kupnine.
 

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.
ePravnik d.o.o.

 

15.11.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog