Vprašanja - NakupNakup nepremičnine na hrvaški obali

VPRAŠANJE:

Na hrvaški obali kupujem apartma preko nepremičninske agencije. Ta mi zagotavlja, da bo uredila vso potrebno dokumentacijo in izpeljala cel postopek od začetka do konca in da imajo svojega odvetnika, ki uredi vse potrebno. Ker pa se sam ne spoznam na ta postopek me skrbi, da ne bi naredili vse tako kot je treba me zanima, če je možno, da si v Sloveniji dobim svojega odvetnika, ki bi nadzoroval potek nakupa in če je vse tako kot je treba?

(aljaž)


ODGOVOR:

Seveda. Pooblaščenec vas lahko zastopa tudi zgolj pri izpeljavi določenega pravnega posla (gre za t.i. posebno pooblastilo). Predlagam, da poiščete pooblaščenca, ki pozna hrvaško pravo (postopki se namreč med državami med seboj razlikujejo).

 

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

21.06.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog