Iskanje najemnega stanovanja

Iskanje primernega stanovanja ali hiše je zahtevno opravilo, ki se ga lotimo skrbno in s premislekom. Kakršno stanovanje si bomo izbrali, v takšnem bomo živeli. Vendar pa se je mogoče pri najemnem stanovanju enostavno preseliti, ko nam ne ustreza več.

Pred iskanjem stanovanja si oblikujemo predstave o stanovanju, ki ga želimo najeti: kako veliko naj bo, opremljeno ali neopremljeno, lokacija, … V naslednjem koraku se lotimo aktivnega iskanja.

Primerno stanovanj za najem je mogoče najti preko malih oglasov. Najbolj ažuren vir je spletni nepremičninski oglasnik Nepremicnine.net, kjer je ponudba obširna in iskanje enostavno. Tudi nepremičnine so največkrat dobro predstavljene s slikami. Druga možnost so različni tiskani oglasniki, kjer so oglasi bolj skromni in je treba poklicati po telefonu, da dobimo več informacij. Tretja možnost je, da povprašamo med sorodniki, znanci in prijatelji, ali kdo ve za kakšno stanovanje, ki se oddaja.

Oglasi lahko povedo veliko ali malo. Preden se odločimo za konkretne oglede, si temeljito ogledamo vse oglase, da lahko ločimo neprimerne od primernih. Še posebej je potrebno biti pozoren na oglase, ki obljubljajo preveč za premalo. Verjetno je nekje trik, ki ga bomo morda opazili šele pri ogledu ali pa potem, ko bomo že podpisali najemno pogodbo. Pozornost posvečamo le takšnim oglasom, ki ustrezajo našim željam in zahtevam. Bistveno je, da iz celotne ponudbe izluščimo nekaj oglasov, ki ponujajo primerno stanovanje, sicer lahko porabimo veliko časa in energije, ko hodimo od enega do drugega.

Ko smo si preko oglasov izbrali nekaj zanimivih nepremičnin, gremo na ogled.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog