Vprašanja -Prodaja nepremičnin brez nepremičninskega agenta

VPRAŠANJE:

Imam registrirani s.p. z dejavnostjo: nakup in prodaja lastnih nepremičnin. Torej iščem ugodne in zanimive nepremičnine katere kupim z lastnim denarjem in jih dalje prodajam, tujim in domačim kupcem. V kupljene nepremičnine ne posegam gradbeno, torej jih ne obnavljam, včasih uredim parcelacijo ali uredim meje z geometrom, da je vse urejeno kot se spodobi. Zanima me ali bi za prodajo morala skleniti pogodbo o posredovanju z nepremičninskim agentom ali lahko prodajam svoje nepremičnine brez agenta, saj ne posredujem?

(nada)


ODGOVOR:

Svoje nepremičnine lahko prodajate brez nepremičninske agencije.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

20.12.2016 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog