Vodič

Zaščita predmetov pri selitvi

Selitev v nov dom je vznemirljiv dogodek, ki ga spremlja veliko sprememb in pričakovanj. Pred samo vselitvijo pa nas čaka selitev, ki zna biti zelo dolgotrajna in nadležna. Pohištvo in ostale predmete, ki jih nameravamo preseliti, moramo shraniti v škatle, označiti in pripeljati na novo lokacijo. Če bomo v nov dom vzeli le manjše predmete, lahko to opravimo sami, če pa bomo vozili še pohištvo pa bomo potrebovali pomoč. Lahko si izposodimo kombi od prijateljev ali pa najamemo selitveni servis, ki bo večino dela opravil namesto nas. Če želimo prihraniti nekaj denarja, se dela lotimo sami. Pri tem pa je zelo pomembno, da predmete primerno zavarujemo.

Zaščita predmetov s papirjem
Lomljive predmete lahko zaščitimo s papirjem

Priskrbeti moramo embalažo, v katero bomo shranili predmete. Zberemo čim več kartonskih škatel različnih velikosti. Koliko škatel bomo potrebovali, je odvisno od količine stvari, ki jih bomo selili, vendar je vseeno bolje, da jih zberemo več, kot da nam jih sredi selitve zmanjka.

Priskrbimo tudi material, v katerega bomo zavijali lomljive in občutljive stvari, ki se lahko poškodujejo. Za zavarovanje uporabimo plastično folijo, karton, plastično folijo z »mehurčki«, preproge in odeje, odvisno za kakšne predmete gre. Bolj občutljiv je predmet, več zaščitnega materiala bo potrebnega za zaščito. Vedno je bolje, da predmete zaščitimo bolj, kot da tvegamo poškodbe predmetov.

Oblačila obesimo na obešalnike in jih zaščitimo s plastično folijo, da bodo ostala čista. Ne zlagamo jih v škatle, saj se bodo na tak način zmečkala. Zelo praktično je tudi, da na škatle napišemo, kaj vsebujejo. To nam bo prihranilo veliko časa, ko bomo prispeli v nov dom. Škatle, v katerih so občutljivi predmeti, še dodatno označimo, še posebej, če bomo za selitev najeli selitveni servis.

Z zgornjimi nasveti si lahko zagotovimo čim manj poškodovanih dragocenosti in druge škode, seljenje pa nam bo mnogo lažje tudi, če bomo imeli v mislih nov, lepši dom.

Vir: SLONEP

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog