Novice - Selitve in prevozi

novica

Zavarovanje predmetov med selitvijo

Zavarovanje predmetov med selitvijo
Objavljeno dne 03.06.2011

Med selitvijo lahko pride tudi do neljubih dogodkov kot je poškodovanje predmetov. Če bomo najeli selitveni servis, je zelo pomembno, da se pred selitvijo dogovorimo o tem, kdo je odgovoren za morebitne poškodovane predmete. Nekateri selitveni servisi nam zagotavljajo povrnitev škode, vseeno pa se pred selitvijo natančno dogovorite okoli vseh podrobnosti.

Jože Kern iz selitvenega servisa Kern pravi, da se s stranko prej pogovori: »Stranka bo dobila povrnjen denar, če bo krivda na moji strani. Na srečo se kaj takega ni zgodilo, smo pa zelo previdni.« Pravi tudi, da se v večini zavarovalnic predmetov proti razbitju med selitvijo ne da zavarovati. V zavarovalnici Wiener Stadtische med selitvijo sicer veljajo zavarovanja, kot so opredeljena pri zavarovanju stanovanjske opreme (požar, vihar in podobno), ni pa možno stanovanjskih predmetov zavarovati proti uničenju med selitvijo.

Podobno imajo v zavarovalnici Triglav. Zavarovalnica Triglav ima v ponudbi zavarovanj tudi možnost zavarovanja v primeru selitve, vendar to zavarovanje velja le proti nevarnostim, ki so navedene v zavarovalni polici oz. po pogojih, po katerih je bila polica sklenjena (npr. izliv vode, strela, toča, požar itd).

Pri zavarovalnicah torej ne bomo mogli zavarovati predmetov proti razbijanju med selitvijo, zato se s selitvenim servisom dogovorimo, kdo prevzema odgovornost za škodo na nastalih predmetih in po potrebi podpišemo pogodbo.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog