Novice - Selitve in prevozi

novica

Pri selitvi moramo poskrbeti za ustrezno zaščito predmetov, ki jih selimo

Pri selitvi moramo poskrbeti za ustrezno zaščito predmetov, ki jih selimo
Objavljeno dne 27.06.2011

Selitev v nov dom je vznemirljiv dogodek, ki ga spremlja veliko sprememb in pričakovanj. Pred samo vselitvijo pa nas čaka selitev, ki zna biti zelo dolgotrajna in nadležna. Pohištvo in druge predmete, ki jih nameravamo preseliti, moramo shraniti v škatle, označiti in pripeljati na novo lokacijo. Če bomo v nov dom vzeli le manjše predmete, lahko to opravimo sami, če pa bomo vozili še pohištvo pa bomo zagotovo potrebovali pomoč. Lahko si izposodimo kombi ali pa najamemo selitveni servis, ki bo večino dela opravil namesto nas. Če želimo prihraniti nekaj denarja, se dela lotimo sami. Pri tem pa je zelo pomembno, da predmete primerno zavarujemo.

Priskrbeti moramo embalažo, v katero bomo shranili predmete. Zberemo čim več kartonskih škatel različnih velikosti. Koliko škatel bomo potrebovali, je odvisno od količine stvari, ki jih bomo selili.

Priskrbimo tudi material, v katerega bomo zavijali lomljive in občutljive stvari, ki se lahko poškodujejo. V selitvenem servisu Kern pravijo, da predmete zavarujejo s plastično folijo, kartonom, folijo z »mehurčki«, preprogami in odejami, odvisno za kakšne predmete gre. Bolj občutljiv je predmet, več zaščitnega materiala potrebuje.

Oblačila obesimo na obešalnike in jih zaščitimo s plastično folijo, da bodo ostala čista. Zelo praktično je tudi, da na škatle napišemo, kaj vsebujejo. To nam bo prihranilo čas, ko bomo prispeli v nov dom. Škatle, v katerih so občutljivi predmeti, še dodatno označimo, kar je ključnega pomena v primeru najema selitvenega servisa.

Z zgornjimi nasveti si lahko zagotovimo čim manj poškodovanih dragocenosti in druge škode, seljenje pa nam bo mnogo lažje tudi, če bomo imeli v mislih nov, lepši dom.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog