Vprašanja - Selitve in prevoziKaj moram storiti ob menjavi stalnega prebivališča?

VPRAŠANJE:

Načrtujem selitev in menjavo stalnega prebivališča. Katere formalnosti moram opraviti, da to uredim? Kako je z menjavo naslova na potnem listu, osebni izkaznici in vozniškem dovoljenju? Katere inštitucije moram o spremembi obvestiti? Hvala za odgovor.

(Aljoša)


ODGOVOR:

Ko se preselite, morate v 8 dneh prijaviti novo stalno prebivališče na novi upravni enoti. Ob prijavi novega prebivališča morate predložiti dokument, na podlagi katerega izvajate spremembo. Dokument je lahko najemna pogodba, kupoprodajna pogodba, izjava lastnika ipd.

V roku 30 dni po opravljeni spremembi morate zamenjati osebno izkaznico in vpisati spremembo v potni list. V 15 dneh morate zamenjati prometno dovoljenje. Vozniško dovoljenje morate zamenjati le, če se selite na območje druge upravne enote. Ne pozabite novega naslova sporočiti tudi Davčnemu uradu in drugim inštitucijam s katerimi poslujete (banka, klubi, šola…).


 

17.01.2004 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje