Vprašanja - Selitve in prevoziIzselitev iz najemniškega stanovanja

VPRAŠANJE:

V najemu imam službeno stanovanje. Z več strani sem dobila informacijo, da bi mi ob izselitvi iz stanovanja, morali plačati določen procent vrednosti stanovanja, vendar v pogodbi kaj takega ni omenjeno. Kako in v kakšnih primerih obstaja takšno izplačilo?

(P.O.)


ODGOVOR:

V primeru, da v pogodbi ni navedenega dodatnenega plačila ob izselitvi vam ga tudi ne bo poterbno plačati. Tovrstno izplačilo gre predvsem v primerih, da ste zunaji sodelavec podjetja ali imate kak drug dogovor s podjetjem.

28.11.2001 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog