Vprašanja - Izmere in cenitveRazdelitev hiše in geodetske storitve?

VPRAŠANJE:

Mama in njena sestra sta si sporazumno in v soglasju razdelili hišo, razdelitev sta hoteli overiti pri notarju, ta pa je rekel, da mora razdelitev opraviti geodet, kar stane 600 evrov. Ali je res potreben geodet in tako visoki stroški?

(Lili)


ODGOVOR:

Vsekakor, da bo vpis delitve solastnine tudi možno vpisati v kataster in zemljiško knjigo, je potrebno narediti meriutve v naravi oziroma parcelacijo. Za storitev povprašajte pri več ponudnikih tovrstnih storitev, morda dobite ugodnejšo ponudbo od 600 eurov.

Poglejte:

 

 

30.05.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog