Novice - Agencije in posredniki

novica

Prvič podeljena nagrada Q-nepremičninska družba za kakovost

Objavljeno dne 24.09.2008

Včeraj zvečer je Planet GV v okviru 4. nepremičninske konference prvič podelil priznanje Q-nepremičninska družba. Namen priznanja je predstaviti nepremičninske družbe, ki si sistematično prizadevajo izboljšati kakovost svojih storitev in jih spodbuditi k nadaljnjim projektom posodobitve dela, znanja in komuniciranja. Letošnji prejemniki priznanja so nepremičninske družbe Insa, NNRN nepremičnine in Standom nepremičnine. Z nazivom Q-nepremičninska družba 2008 se je okitila družba Insa.

Na razpis Q-nepremičninska družba 2008 so se lahko prijavile nepremičninske družbe, ki poslujejo z nepremičninami, imajo do strank prijazen in celovit pristop ter omogočajo korektno in kakovostno poslovanje s strankami. Družbe so se ocenjevale v dveh korakih. V prvem koraku je posebna komisija ocenila spletno stran, in sicer uporabnost, prijaznost do uporabnika in obseg informacij. V drugem koraku se je z metodo skrivnostnega nakupa ugotavljalo in ocenjevalo vedenje zaposlenih do strank pri stiku preko telefona. V sklopu tega so se preverjale komunikacijske spretnosti in dejavnosti po pripravi ponudbe.

Prijavljene družbe so pri preverjanju preko metode skrivnostnega nakupa skupaj dosegle 64 točk od 100 možnih (85 in več točk predstavlja vrhunski rezultat). Najboljše rezultate so dosegle pri hitrosti odziva pri telefonskem klicu, posvečanju pozornosti stranki, razpoloženju zaposlenih, ponudbi ogleda in ponudbi alternativnih možnosti. Najslabši rezultat so dosegle pri pozdravu in načinu slovesa, ugotavljanju dejanskih potreb kupca, ponudbi priprave ustrezne ponudbe in predstavitvi dodatne ponudbe.

Ideja podelitve priznanja oz. naziva Q-nepremičninska družba je dober korak k temu, da se nepremičninske družbe spodbudi k še bolj kakovostnemu delu s strankami. Nagrada je bila podeljena prvič in je v strokovni in širši javnosti še relativno neznana. Glede na zahtevna merila, ki se upoštevajo pri podeljevanju, ima dobre možnosti, da se v prihodnje njen pomen poveča.

Besedilo in fotografija: SLONEP.net.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog