Vprašanja - StoritvePravica pri izbiri izvajalca

VPRAŠANJE:

Zanima me če imam kot lastnica stanovanja v večstanovanjski hiši (z upravnikom) pravico odločati o izvajalcu del,načinu plačila? Do sedaj nisem bila seznanjena z nobeno ponudbo, tudi o načinu plačila je upravnik odločal sam, za vsa opravljena dela sem razbrala šele ob prihodu položnice. Naj še povem, da z upravnikom nimam sklenjene ne pogodbe o sodelovanju kakor tudi nisem podpisala nobenega pooblastila.

(bojana)


ODGOVOR:

O izbiri ponudnika za izvajanje posameznih del, ki so določena v načrtu vzdrževanja, ki ga sprejmejo etažni lastniki za časovno obdobje od enega do največ petih let, odloča upravnik in nadzorni odbor ali predstavnik lastnikov. Predlagamo, da se med ostalimi etažnimi lastniki pozanimate, kdo je vaš predstavnik ter od predstavnika zahtevate poročilo o zboru lastnikov, sklepčnosti ter glasovanju o delih, seveda v primeru, da je takšno glasovanje potekalo na zboru.

O sklepih se namreč ne glasuje samo na zboru lastnikov, ampak se lahko tudi pisno. Kadar se odloča na tak način, torej s podpisovanjem listine, je predlog sprejet ko ga podpiše potrebno število etažnih lastnikov glede na njihove deleže. V primeru, da je glasovanje potekalo pisno, se obrnite na upravnika, ki vam je dolžan predložiti poročilo o glasovanju.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

05.11.2015 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog