Vprašanja in odgovoriAli SLONEP.net spremlja obseg prometa z nepremičninami?

VPRAŠANJE:

Ali na vašem portalu beležite rast in upad prometa z nepremičninami v Sloveniji? Recimo, promet je 2 % višji kot prejšnje četrtletje ali pa lansko leto. 

(gregor)


ODGOVOR:

Obsega prometa z nepremičninami ne spremljamo, saj vse naše analize temeljijo na oglasih za nepremičnine.

Dejansko javno dostopnih podatkov o prometu z nepremičninami ni. Geodetska uprava RS v sklopu evidentiranja trga nepremičnin objavlja podatke o v njihovo analizo cen zajetem številu transakcij, kar daje približno oceno gibanja obsega prometa (absolutne vrednosti ne predstavljajo dejanskega obsega prometa, je pa mogoče delati relativno primerjavo med posameznimi obdobji in ugotavljati, za koliko % se je promet spremenil).

30.07.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog