Novice - O Slonepu

novica

Novo na SLONEP.net: vsebina za vse, ki se nameravajo lotiti prenove ali obnove

Objavljeno dne 18.11.2009

Prenova ali obnova objekta, stanovanja, hiše, je neizbežna. Vsak objekt z leti potrebuje vsaj nekaj osnovne obnove, da se njegova funkcionalnost ne zmanjša preveč. Kje in kako se lotiti obnove, je vprašanje, ki muči številne lastnike. Na SLONEP.net smo pripravili novo vsebinsko področje, ki je namenjeno vsem, ki se lotevajo prenove ali obnove in ne vedo kako k njej pristopiti.


Prenova in obnova je novo vsebinsko področje na SLONEP gradnja

Področje smo razdelili na štiri poglavja, s katerimi smo skušali zajeti vse vidike prenove: Pred prenovo, Rušenje, Prenova zunanjosti, Prenova notranjosti. Poglavje Pred prenovo je posvečeno pripravljalnim delom. Največ pozornosti smo namenili dokumentaciji, ki je potrebna za izvajanje obnovitvenih del, pojasnjujemo pa tudi, kdaj je gradbeno dovoljenje potrebno in kdaj ne. Poglavje Rušenje je namenjeno tistim, ki nameravajo del objekta ali pa celotni objekt porušiti. Nismo se toliko spuščali v samo izvedbo, ki jo je najbolje prepustiti profesionalnim izvajalcem, temveč smo predstavili potek rušenja in potrebno dokumentacijo. Prenova zunanjosti je posvečena prenovi posameznih zunanjih delov objektov. Na kratko predstavljamo zahteve in možnosti zunanje prenove. V Prenovi notranjosti smo se posvetili osnovnim vidikom prenove notranjosti, pa ne le gradbenim delom, temveč tudi preureditvi prostorov kot je kuhinja.

Trenutno so poglavja opremljena z bolj teoretičnimi vsebinami, v prihodnje pa bomo redno dodajali tudi praktične nasvete v obliki vodičev in odgovorov na zastavljena vprašanja. Seveda pa so sestavni del vsakega poglavja tudi obširni tematski seznami ponudnikov storitev in izdelkov, ki jih pri prenovo in obnovi potrebujemo. 

S področjem Prenova in obnova smo zaključili pregled življenjskega cikla nekega objekta, ki se začne z izbiro lokacije in nakupom zazidljive parcele. S tem smo zaokrožili področje gradnje, ki pa ga bomo v prihodnje neprestano dopolnjevali z novimi vsebinami.

Prenova in obnova >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog