Novice - O Slonepu

novica

Novo na SLONEP Gradnja: obnovljivi viri

Objavljeno dne 16.04.2009

Energija postaja v sodobnem svetu vedno pomembnejša dobrina. Fosilna goriva se dražijo, njihova uporaba pa močno obremenjuje okolje. Posledice njihove uporabe se kažejo na globalni rabi. Zato je zaznati svetovni trend povečevanja uporabe energije iz obnovljivih virov, ki vodi v popolno prenehanje uporabe fosilnih goriv.

Obnovljivi viri energije zajemajo vire energije, ki predstavljajo stalne naravne procese. To so sončno obsevanje, vodni tok, veter, biomasa, bibavica (plima in oseka) in zemeljski toplotni tokovi. Z izjemo zadnjih dveh so vsi posledica delovanja sonca. Uporaba energije iz obnovljivih virov ne izčrpava virov.

Pri gradnji ali prenovi hiše lahko za ogrevanje, ki je dejansko največji ponor energije, uporabimo različne obnovljive vire. Lahko pa hišo opremimo s fotovoltaičnimi ploščami in proizvajamo električno energijo za lastno rabo ali za prodajo v omrežje.

Na SLONEP.net smo pripravili obsežne vsebine, posvečene obnovljivim virom energije in predvsem temu, v kakšnih oblikah jih lahko uporabljamo v lastnem domu.

Obnovljivi viri >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog