Novice

Oglasno besedilo

Tih in mehak korak po tleh, ki se ne obrabijo

Objavljeno dne 19.03.2024

Vinilne talne obloge so se v zadnjih letih prepričljivo vrnile v slovenske domove. Marsikoga so že prepričale s svojo trpežnostjo, udobjem in tudi pestro izbiro, ne nazadnje pa jim v prid govori tudi preprosta namestitev. V Topdomu svojim kupcem svetujejo vinil nove generacije, ki ga med drugim odlikujeta tudi izredna odpornost proti vlagi in izolativnost.

Zgodovina se ponavlja, kar velja tudi za talne obloge. Vinil je bil izredno priljubljen v sedemdesetih in osemdesetih letih, nato pa je z zastarelo podobo in ob prepričanju, da gre za običajno plastiko, utonil v pozabo. A ker gre razvoj naprej, nove tehnologije pa tudi stare patente nadgradijo v povsem nov izdelek, so se vinilne talne obloge v zadnjih nekaj letih odločno vrnile in si znova izborile upravičen prostor v naših domovih. So namreč vsestransko uporabne, vzdržljive, preproste za vzdrževanje in se lahko kot take brez težav postavijo ob bok parketom ali laminatnim podom.


Vir: arhiv Topdom, Barth & Co.

Odporni proti vlagi

Tudi v Topdomu opažajo, da se je vinil v zadnjih letih znašel v vrhu seznama priljubljenosti talnih oblog. Med pestro izbiro različnih oblog ponujajo vinil nove generacije z jedrom, sestavljenim iz naravnih mineralnih kamnin. Prednosti takšnega jedra so opazne. Znatno namreč utišajo korak v prostoru, hkrati pa zaradi prvovrstnega izolativnega sloja utišajo pohodni zvok, ki bi sicer prehajal v spodnje prostore. Premium vinil je izjemno trpežen in odporen proti vlagi, zaradi česar je primeren za polaganje v zimskih vrtovih in drugih vlažnejših prostorih. Primeren je za polaganje tudi v hladnih mesecih; plošče je treba prej le prilagoditi na temperaturo v prostoru. So dobro toplotno prehodne, zato se bodo odlično obnesle v prostorih s talnim gretjem.


Vir: arhiv Topdom, Barth & Co.

Nove premium vinilne talne obloge so nadvse primerne tudi za tiste, ki bi hoteli le osvežiti prostor, v katerem so že talne obloge, a nočejo izgubljati časa in denarja z njihovim odstranjevanjem. Vinil je namreč mogoče položiti na že obstoječe talne obloge.

Odgovorno do zdravja in okolja

Nezanemarljiv ni niti njihov pomen za naše zdravje in okolje. Novodobni vinili so brez ftalatnih mehčal, ki se dodajajo PVCju in imajo dokazano za zdravje škodljive učinke. Prav tako jih je mogoče v celoti reciklirati. Njihova prednost pred drugimi talnimi oblogami je, da je polaganje nadvse preprosto. Ko je podlaga primerno pripravljena, deske v spojih skrbno fiksiramo, ob tem pa smo pozorni, da so utori čisti. Vredno je še omeniti, da so v prodajnih centrih Topdom na voljo številni vzorci, barve, možnosti imitacije lesa, kamna … Da bo dom posodobljen z novimi trpežnimi in udobnimi tlemi, je potrebnih le nekaj klikov, prvi naj bo na: www.topdom.si.

Vir: arhiv Topdom, Barth & Co.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog