Novice

Oglasno besedilo

Soseska Gaj Preserje

Objavljeno dne 26.08.2019

Novo nastajajoča stanovanjska soseska Gaj Preserje leži na mirni in atraktivni lokaciji čudovito urejenega obrobja mesta Domžale, v jugovzhodnem delu naselja Preserje pri Radomljah, v mirnem naravnem zelenem okolju, blizu arboretuma Volčji potok s prekrasnimi pogledi na Kamniške planine.

Sosesko zaznamujejo stavbe nizke gradnje (maksimalni vertikalni gabarit je K+P+3N+M), ki so v soseski smiselno razvrščene glede na najboljšo osončenost stavb, in sicer od najvišjih na severu do najnižjih na osrednjem delu in na jugu.

Namembnost soseske je v celoti stanovanjska, razen štirih poslovno stanovanjskih hiš ter dveh poslovno stanovanjskih dvojčkov na skrajnem jugu soseske, v katerih bo v pritličju možna mirna poslovno-storitvena dejavnost. V soseski je že zgrajen in odprt nov otroški vrtec, prav tako se soseska nahaja v neposredni bližini ene najboljših osnovnih šol v Sloveniji - Glasserjevi kakovostni šoli. Na vzhodu soseska Gaj Preserje meji na urejeno rekreacijsko sprehajalno pot ob Kamniški Bistrici, ki sosesko s pešpotjo povezuje z Domžalami in arboretumom Volčji potok.

Velika pestrost zasnov stanovanjskih stavb in enot lahko zadovolji različne potrebe in želje posameznika, tako da v soseski Gaj Preserje vsakdo lahko najde kotiček zase.

Poleg ustrezne toplotne izolativnosti objekta (trda kamena volna, troslojna termopan zasteklitev, uporaba termokošar za preprečitev toplotnih mostov), ter lastne kvalitetne plinske peči De Dietrich v vsakem stanovanju, je za učinkovito rabo energije v stavbi izvedeno tudi prezračevanje z vračanjem odpadne toplote, in sicer ločeno po posamezni stanovanjski enoti, kar zagotavlja visoko raven ugodja bivanja, ter nizke stroške ogrevanja.

Vsaka stanovanjska enota je prek ustreznih merilnikov (števcev) individualno priključena na javne komunalne vode (električno omrežje, vodovod, plinovod).

Zunanja ureditev okoli objekta je delno tlakovana, delno pa je ozelenjena.

Vhod v objekt A3, vhod v podzemno garažo in prehodi v posamezne večstanovanjske objekte so izvedeni s kontrolo pristopa in opremljeni z videonadzornim sistemom.

Objekti z oznakami A1, A2 in L so že dokončani, ter predani v uporabo. Na voljo je še nekaj takoj vseljivih štiri in pet sobnih stanovanj. Energetski razred: B1 (15 - 25 kWh/m2a).V severnem delu soseske Gaj Preserje bo v nizu A šest večstanovanjskih objektov.

Objekt A6 je šesti, zadnji objekt z zahodne strani tega niza. V njem je 34 stanovanjskih enot v šestih etažah (K+P+3N+T). Z ostalimi objekti v nizu A, objekti B in objektom L ima skupno kletno garažo, v kateri so lastniška parkirna mesta. Skupna kletna garaža je na zahodni strani dostopna neposredno z Igriške ulice prek uvozne in izvozne rampe.

V kleti objekta A6 bodo skupni prostori in za vsako stanovanje po ena kletna shramba z masivnimi zidanimi ali armiranobetonskimi stenami in varnostnimi vrati. V pritličju, treh tipičnih etažah in terasni etaži so predvidene stanovanjske enote velikosti od dveh do petih ležišč. Tlorisi stanovanj so zasnovani tako, da omogočajo maksimalno funkcijsko izrabo površin.

Pritlične stanovanjske enote so zasnovane z ograjenimi atriji, enote v etažah od prvega do tretjega nadstropja imajo zastekljene lože, enote v terasni etaži pa pokrite terase.

Poleg ustrezne toplotne izolativnosti objekta je za učinkovito rabo energije v stavbi izvedeno tudi prezračevanje z vračanjem odpadne toplote, in sicer ločeno po posamezni stanovanjski enoti, kar zagotavlja visoko raven ugodja bivanja.

Vsaka stanovanjska enota bo prek ustreznih merilnikov (števcev) priključena na javne komunalne vode (električno omrežje, vodovod, plinovod).

Zunanja ureditev okoli objekta je delno tlakovana, delno pa je ozelenjena.

Vhod v objekt A6, vhod v podzemno garažo in prehodi v posamezne večstanovanjske objekte so izvedeni s kontrolo pristopa in opremljeni z videonadzornim sistemom.

V objektu, ki bo vseljiv decembra 2019 je neprodanih še nekaj 4 in 5 sobnih stanovanj – razpoložljivost je vidna v ceniku.

Več informacij, tlorise in cenike lahko najdete tudi na spletni strani projekta
http://www.gajpreserje.si

 

PONUDNIK:
SGP Graditelj d.d.
Maistrova ulica 7,
1241 KAMNIK

KONTAKTNA ŠTEVILKA: 01/831-88-00
KONTAKTNA ŠTEVILKA: 01/831-88-29
MOBILNA ŠTEVILKA: 031/777-507
Spletna stran projekta: http://www.gajpreserje.si
Elektronski naslov: prodaja@sgp-graditelj.si

Vir: SLONEP

Več: http://www.gajpreserje.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Flormart

26.09.2019 - 28.09.2019 Mednarodna krajinska arhitektura in zelena infrastruktura.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Ambienta

09.10.2019 - 13.10.2019 46. mednarodni sejem pohištva.

57. Mednarodni sejem pohištva

05.11.2019 - 10.11.2019 Predstavitev celotne lesne industrije - od predelave lesa do končnih proizvodov.

Anketa

Moja hiša potrebuje