Novice

Oglasno besedilo

Pasivna in energetsko samozadostna hiša Jaris v Vodicah

Objavljeno dne 04.04.2019

Na zadnji prosti parceli v najprestižnejšem naselju v Vodicah, smo zasnovali našo že četrto Jaris pasivno hišo. Ker smo zaznali pri prejšnjih hišah kar nekaj povpraševanj s strani dobro situiranih parov brez otrok, smo razvili projekt v smeri razkošne hiše za dva.

Samostojna hiša, 158 m2, v dveh etažah, nadstandardna, energetsko samozadostna hiša, ki na leto porabi za ogrevanje 0,00 EUR.

Že sama parcela je med največjimi v naselju in meri 619m2. Prednost parcele je tudi, da ima samo enega neposrednega soseda in še ta je na severno zahodni strani.

Oprema

Hiša je sodobne arhitekture zaključena s terakota keramično prezračevano fasado, elegantnim les/alu stavbnim pohištvom Internorm, vhodnimi vrati Inotherm z odpiranjem na prstni odtis. Tehnološko je hiša zasnovana kot najnaprednejša na trgu. V osnovi je hiša pasivna in energetsko samozadostna. Na strehi ima lastno fotovoltaično elektrarno, preko katere se oskrbuje kompletno gospodinjstvo, poleg tega pa še talno ogrevanje in priprava tople sanitarne vode.

Razporeditev

Hiša je v osnovi zasnovana tako, da ima vse potrebne prostore v pritličju. Vetrolov je zelo prostoren in se nadaljuje v širok hodnik s stopniščem, ki preko velikih steklenih elementov povezuje notranjost hiše z zunanjim atrijem. V nadaljevanju je velika dnevna soba s kuhinjo in jedilnico, z velikimi drsnimi okni na vzhodni in zahodni strani. Nad dnevno sobo je odprt prostor – galerija. Spalnica, garderobna soba in kopalnica so moderne zasnove, kot enoten prostor. Posebnost spalnice je, da ima preko velike steklene stene stik z velikim atrijem hiše. V pritličju sta še nekoliko odmaknjena od bivalnega dela WC in utility.

V nadstropju je odprta galerija, katera se lahko uporabi kot knjižnica, prostor za fitnes, domačo pisarno ali podobno. Ena večja soba je izvedena z lastno kopalnico, katera je lahko otroška soba, soba za goste ali wellness prostor s savno. Druga soba je namenjena odlaganju sezonskih potrebščin, športnim rekvizitom, potovalni opremi in tehniki.

Z eno potezo lahko hišo spremenimo v družinsko hišo z dvema otroškima sobama v nadstropju in samostojno kopalnico.

Lokacija

Lokacija je izredno zanimiva. Nahaja se v elitnem naselju v Vodicah, kjer je v zadnjih letih zraslo naselje novih modernih individualnih hiš.

Do avtocestnega priključka je 1 km. Do centra Ljubljane 17 km. Do centra Kranja 15 km. Do letališča Brnik 10 km.

Tlorisi, slike, cene in še več na www.moj-novi-dom.si.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog