Novice

novica

Oskrbovana stanovanja v Sežani

Oskrbovana stanovanja v Sežani
Objavljeno dne 10.05.2011

V mirnem okolju, v bližini bolnice in športnih, kulturnih, izobraževalnih in nakupovalnih središč ter mestnega središča Sežana, gradi Kraški zidar oskrbovana stanovanja. Večstanovanjski objekt, ki se lokacijsko in funkcionalno navezuje na dom upokojencev Sežana, je namenjen starejši generaciji, katerih zdravstveno stanje ob morebitni pomoči dopušča samostojno bivanje. Gradnja je arhitektonsko prilagojena potrebam starejših oz. oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, prilagojene in dodatno opremljene pa bodo tudi kopalnice.

V trinadstropnem objektu s teraso bo skupaj 72 stanovanjskih enot velikih od 24 do 66 m2 stanovanjske površine. Manjše enote, garsonjere in enosobnega stanovanja imajo predprostor, kopalnico, dnevno sobo z jedilno mizo, kuhinjsko nišo in predviden prostor za namestitev postelje. Notranja razporeditev dvosobnega stanovanja pa vključuje predprostor, dnevno soba z jedilno mizo, kuhinjsko nišo, spalnico in kopalnico. Shrambe, ki pripadajo vsaki enoti, bodo locirane v kletni etaži.

Poleg avle z recepcijo bo v pritličju še wellness center, zdravniška ordinacija, kolesarnica in prostor za vozičke. V prvem nadstropju bo skupna kopalnica za potrebe oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi. V vsakem nadstropju pa je načrtovan tudi predprostor za komunikacije. Večini stanovanj pripadajo parkirna mesta na platoju pred objektom, ali v garaži v pritličju objekta.

Stanovalcem oskrbovanih stanovanj bo zagotovljena osnovna in socialna oskrba ter zdravstveno varstvo in pomoč v skladu s predpisi o zdravstvenem varstvu. Bližina doma upokojencev bo omogočala vso funkcionalno in zdravstveno pomoč v trenutku, ko jo bodo starostniki potrebovali. V ta namen bodo vsa stanovanja opremljene z rdečim gumbom za klic v sili, ki bo omogočal 24 urno takojšnjo pomoč v primeru, ko bo treba organizirati zdravniško pomoč, asistenco pri padcu, nenadni slabosti in podobno. Dogovor o uporabi institucionalnih storitev bo individualen, in sicer glede na potrebe in želje stanovalcev. Stanovalci bodo lahko uporabljali le pomoč pri vzdrževanju bivalnih prostorov ali pa storitve kompletne oskrbe, ki bodo vključevale še storitve nege, prehrane, osebno pomoč in zdravniško oskrbo.

Odlična lokacija stavbe bo omogočala uporabnikom stanovanj neposredni stik z naravo in možnost aktivne rekreacije ali sprostitve na svežem zraku. Stanovalci bodo lahko tudi koristili wellness center, ki bo vključeval ponudbo masažnih storitev, fitnesa in savne.

Druženju, spoznavanju in drugim aktivnostim stanovalcev bo namenjen lepo urejen atrij, ki bo povezoval oba objekta. Oskrbovanci varovanih stanovanj se bodo tako lahko udeleževali različnih dnevnih in večernih aktivnosti, ki se bodo odvijale v sklopu doma upokojencev. Organizirane bodo tudi različne kulturno umetniške prireditve, ter dnevni izleti v okoliške turistične kraje.

Oskrbovana stanovanja »Resje« so bila zgrajena spomladi 2011. Na prodaj so enosobne in dvosobne enote, cene stanovanj pa se gibajo v razponu od 67.000 € do 154.000 €.

V primeru, da se boste odločili za nakup stanovanja, ki pa ga nameravate uporabljati šele v prihodnosti, vam bodo strokovne službe družbe, ki bodo upravljale stanovanja, pomagale pri iskanju primernega najemnika.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog