Novice

novica

Oskrbovana stanovanja v Ljubljani

Objavljeno dne 10.05.2011

V Ljubljani je na trgu nekaj oskrbovanih stanovanj na treh različnih lokacijah:Vič, Šiška in Murgle.

Vič

Meseca septembra 2010 se je na Viču ob Puhtejevi ulici začela gradnja objekta s 30 oskrbovanimi stanovanji. Stanovanja velikosti od 36 do 50 m2 bodo predvidoma vseljiva leta 2011.

Šiška

V okviru 122 stanovanjskih enot, zgrajenih leta 2008 v Šiški, na Trgu Komandanta Staneta, je bilo 35 manjših enot namenjenih in prilagojenih bivanju ljudi po 65. letu starosti. Lokacija v bližini mestnega postajališča in obvoznice omogoča stanovalcem hiter in enostaven dostop do različnih delov mesta. V okviru stanovanjskega objekta je knjižnica s čitalnico, poslovalnica banke, restavracija, lekarna in drugi poslovni prostori, ki jih vsakodnevno potrebujemo.

Objekt z oskrbovanimi stanovanji je zasnovan tako, da vključuje več skupnih prostorov, ki so namenjeni druženju ter drugim skupnim in posebnim storitvam oskrbovancev. Z možnostjo hitre pomoči v nujnih primerih, ter možnostjo koriščenja dodatna nege in oskrbe, zagotavlja varnost starejšim. Stanovalci oskrbovanih stanovanj imajo sklenjeno pogodbo o oskrbi, ki je samoplačniška (od 86 € na osebo).

Luksuzna oskrbovana stanovanja Murgle

Oskrbovana stanovanja v Murglah ponujajo kakovostno in udobno bivanje, obenem pa aktivno in brezskrbno preživljanje tretjega življenjskega obdobja. Soseska luksuznih oskrbovanih stanovanj leži v bližini mestnega centra, na zeleni lokaciji ob brezovih drevoredih in tik ob trgovsko-poslovnem centru Murgle. V skupno treh objektih bo 65 lastniških od eno do pet sobnih stanovanj. Stanovanja različnih velikosti od 30 do 130 m2 bodo prilagojena starejši populaciji, opremljena pa bodo z energetsko varčno prezračevalno in klimatsko napravo s filtriranjem svežega zraka. Dostop do stanovanj bo omogočen tudi s pomočjo dvigala, ki bo prirejen tudi za gibalno ovirane osebe. Lože, terase in atriji v pritličju bodo povečale dinamiko in razgibanost stanovanj. Parkirana mesta bodo zagotovljena, vendar pa njihov nakup ne bo obvezen.

Ugodnost in udobje stanovalcev bo zagotavljala tehnična oprema bivalnih enot. Tako bo mogoče z enim daljinskim upravljavcem prižigati in ugašati luči, upravljati televizor, spuščati žaluzije in markizo na električni pogon in zaklepati vrata. Za družabno življenje in rekreacijo bo poskrbljeno v skupnih prostorih. V okviru teh prostorov bo tudi fitnes center, namenjen le stanovalcem.

Zdravstvena in socialna oskrba stanovalcev, ki bo lahko tudi nadstandardna, se bo izvajala glede na potrebe stanovalcev. Nameščeni rdeči gumb (klic v sili) bo omogočil morebitno takojšno pomoč. Sicer pa je v neposredni bližini objektov lociran trgovsko poslovni center, ki poleg drugih uslug ponuja tudi široko paleto različnih specialističnih in drugih zdravstvenih storitev.

Luksuzna varovana stanovanja v soseski so v prodaji, cena stanovanj pa je odvisna od tlorisne površine in se giblje od 100.000 € naprej.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog