Novice

novica

Nezavezujoča ponudba za zakup zemljišč - Sečovlje

Nezavezujoča ponudba za zakup zemljišč - Sečovlje
Objavljeno dne 28.03.2013

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije z namenom predhodnega zbiranja informacij o zainteresiranosti za obdelavo kmetijskih zemljišč v Sečoveljski dolini, objavlja nezavezujočo ponudbo za zakup teh zemljišč.


Predmet ponudbe so kmetijska zemljišča, ki ležijo v katastrski občini Sečovlje, od parcelne št. 2662 do parcelne št. 6249, v skupnem obsegu 63,8056 ha (lokacija predlaganega igrišča za golf). V naravi gre za lastniško strnjen kompleks zemljišč, ki so po zakonu postala last Republike Slovenije, med katerimi je nekaj parcel v zasebni lasti, ki niso predmet ponudbe. Zaradi dolgotrajnosti postopkov spreminjanja namembnosti v stavbno zemljišče ter desetletje trajajočega spora Republike Slovenije in Občine Piran o lastništvu zemljišč, so zemljišča v naravi neobdelana, kar pa ne odraža njihove dejanske proizvodne sposobnosti.

Sprejemniki ponudbe naj v prijavi navedejo obseg zemljišč, ki bi jih želeli pridobiti v zakup in tudi kulture, ki bi jih želeli gojiti. Sklad sprejemnike ponudbe prosi tudi za neobvezujočo navedbo višine letne zakupnine, ki bi jo bili pripravljeni plačati za 1 ha zemljišča.

Sprejemnike ponudbe, ki bodo do 30. 4. 2013 na Sklad posredovali prijavo za zakup, se Sklad zavezuje pisno obvestiti o datumu objave naslednje zavezujoče ponudbe, ki bo objavljena v skladu z določili zakona o kmetijskih zemljiščih na pristojni upravni enoti v Piranu.

Več informacij: Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS

Vir: SLONEP

Več: http://www.s-kzg.si/si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog