Novice

Oglasno besedilo

Marles s prebojnimi rešitvami za individualne kupce

Objavljeno dne 08.03.2024

Marles s prenovljenimi arhitekturnimi rešitvami za individualne kupce postavlja nove trende na področju trajnostne gradnje.

Predstavitev hiše Lumniya iz nove linije Pure

Lumniya 149 ' 137  ' 125

Marles v popolnoma prenovljenem produktnem portfelju predstavlja 3 ključne stebre svoje ponudbe; individualne rešitve združene v liniji Forever mine in 2 popolnoma novi liniji hiš Marles Arhitekturnega studio- Pure in Prime. V hišah linije Pure se prepletata funkcionalnost in brezčasnost, ki se srečata s trajnim udobjem, medtem ko se v hišah linije Prime prepletata udobje in eleganca, ki zagotavljata še višji standard bivanja. 

Linijo ForeverMine odlikuje svoboda bivanja, saj so hiše popolnoma prilagojene željam stanovalcev, brez omejitev.

Marles Lumniya predstavlja sodobno in navdihujočo hišo, ki postavlja nove standarde bivanja in nadgrajuje vsakdanje življenje. Inovativni pristop k snovanju združuje, funkcionalnost in estetiko s širokimi, odprtimi prostori, omogoča pa še boljšo povezavo z naravo, saj je hiša zgrajena zgolj iz naravnega materiala – lesa (brez težkih kovinskih preklad). Lumniya ustvarja izjemen življenjski prostor za širok spekter ljudi.

  • je prva hiša, ki predstavlja Marlesov revolucionaren pristop h gradnji domov, saj se osredotoča na uporabo lesa kot osnovnega konstrukcijskega materiala, tudi pri izjemno širokih razponih in odprtih, prostornih bivanjskih površinah. Inovacija, razvita s strani inženirjev podjetja Marles, omogoča gradnjo brez težkih kovinskih preklad in omogoča premeščanje večjih prostorov zgolj s sistemom lesenih nosilcev.

Inovacija podpira Marlesovo zavezo k podnebno pozitivni gradnji, ki zmanjšuje ekološki odtis in prinaša še številne druge prednosti. Les ima izjemno termalno izolacijsko zmogljivost, strukturno prilagodljivost, zagotavlja pa še bolj zdravo bivalno okolje. Marles WoodSpan technology je inovativna rešitev, ki združuje trajnostne gradbene prakse z visoko funkcionalnostjo in estetiko, kar predstavlja preboj v industriji lesenim montažnih hiš. WoodSpan technology revolucionarno spreminja gradnjo lesenih montažnih hiš, saj odpira možnost do velikih odprtih prostorov, brez potrebe po vertikalni podpori sten ali dragih kovinskih ojačitvah. S premišljenim načrtovanjem povezovanja lesenih elementov ter izbire optimalnega vrste lesa, naša tehnologija omogoča razpone brez primere, pri čemer daje prednost trajnosti in stroškovni učinkovitosti. Z imenom WoodSpan tehnologija izpostavljamo zavezanost k trajnosti, naravni gradnji ter inovaciji, kar predstavlja pomemben korak naprej v gradbeni industriji.

Arhitekturna rešitev – Lumniya

Dnevno-bivalni prostor je srce doma, saj se odpira na dvorišče in v naravo ter nudi neomejene možnosti povezave notranjega in zunanjega življenja. V pritličje so umeščeni dodatni bivalni prostor, dodatna kopalnica ter praktični utility in shramba, ki ohranjajo dom urejen. V glavni spalnici boste začutili občutek prostornosti, ki ga ustvarja "walk-in" garderoba, vaša osebna oaza, prinaša zasebnost in udobje. Velika, prijetna okna v vseh spalnih prostorih izjemno izkoriščajo orientacijo sob in naravno svetlobo, kar ustvarja prijetno in svetlo okolje.

Na voljo je v treh različnih kvadraturah – 149 ' 137 ' 125, kar omogoča prilagodljivost glede na potrebe in želje vsake stanovalca. Poleg tega ima Marles Lumniya tri različne tipe strehe, kar pomeni, da se lahko hiša umesti praktično kamorkoli, glede na lokacijske pogoje.

Marles Lumniya je polna premišljenih detajlov, ki se nevidno prepletajo z vašim življenjem in zagotavljajo udobje ter praktičnost. To ni le dom - je vaš raj, ki vabi k življenju v polnosti.

S hišo Lumniya Marles naslavlja izzive:

  • Funkcionalnosti: "Lumniya" zagotavlja dovolj prostora in funkcionalnosti, da zadosti potrebam sodobnih stanovalcev. Vsak kotiček hiše je premišljeno zasnovan, od bivanjskih in rekreacijskih prostorov do delovnih površin, kar omogoča udobno in praktično življenje.
  • Estetike: Harmonična zasnova prostora ustvarja prijetno okolje za življenje in sprostitev, kjer se udobje, slog in praktičnost prepletajo v navdihujočo izkušnjo.
  • Trajnosti: Z uporabo lesa in drugih okolju prijaznih materialov in tehnologij sledi načelom trajnosti, kar zagotavlja minimalen vpliv na okolje in nižje obratovalne stroške, hkrati pa ustvarja zdravo bivalno okolje.
  • Prilagodljivosti: Prostori so prilagodljivi in se lahko prilagajajo potrebam in spremembam vaše družine skozi čas, kar omogoča, da je "Lumniya" vedno dom po vaši meri.
  • Povezave z okolico: Hiša se harmonično vklaplja v svoje okolje, omogoča stik z naravo in zunanjimi prostori ter ustvarja prostorne zunanje površine za druženje in sprostitev na prostem.

"Lumniya" izvira iz združitve dveh ključnih elementov: "Lum" in "Niya". "Lum" predstavlja esenco svetlobe, ki ustvarja sijoče vzdušje v hiši, polno udobja in spokojnosti. "Niya" pa simbolizira občutek prenove in svežine, ki predstavlja idejo novega začetka z neskončnimi možnostmi. "Lumniya" združuje vizijo doma, ki ne le osvetljuje življenje svojih prebivalcev s toplino in svetlobo, temveč tudi navdihuje občutek napredka in rasti.

Marles Lumniya ni le hiša - je vaša oaza navdiha, kjer sanje cvetijo in spomini nastajajo. Ponuja vam zatočišče miru in veselja sredi lepote narave, hkrati pa vas vabi k življenju v polnosti. Odkrijte Lumniyo - dom, kjer se udobje, slog in praktičnost prepletajo v navdihujočo izkušnjo.

Zakaj graditi z lesom?

Trajnost: Lesena gradnja se ujema z načeli trajnostnega razvoja, saj je les edini obnovljiv vir, ki ga uporabljamo v gradbeništvu, kot ključni nosilni element. Zmanjšuje odvisnost od neobnovljivih materialov, kot je jeklo, s čimer zmanjšuje ogljični odtis gradbenega procesa.

Toplotna izolacija: Les ponuja odlične toplotne izolacijske lastnosti, ki ohranjajo notranje prostore prijetne in udobne skozi vse letne čase. To lahko privede do zmanjšane porabe energije za ogrevanje in hlajenje, kar prispeva k prihrankom stroškov in ohranjanju okolja.

Estetski prispevek: Uporaba lesa ustvarja topel, naraven estetski videz hiše, ki ustvarja gostoljubno in prijetno vzdušje. Omogoča različne oblikovalske možnosti, ki zadovoljijo različne arhitekturne sloge in preference.

Konstrukcijska prilagodljivost: Kljub svoji lahki teži je les izjemno močan in prilagodljiv. Lahko prenese pomembne obremenitve ter hkrati nudi odpornost proti potresnim aktivnostim. Ta prilagodljivost omogoča inovativne oblikovalske rešitve in prilagodljive tlorise.

Udobno bivanje: Les je znan po svoji sposobnosti, da zagotavlja zdravju prijazno bivalno okolje. Lesene hiše omogočajo boljše kroženje zraka in regulacijo vlažnosti, kar lahko prispeva k izboljšanju kakovosti zraka v notranjosti doma.

_____________________

O podjetju

Marles je največji proizvajalec naprednih lesenih objektov v Sloveniji in je že več kot osem desetletij sinonim za gradnjo z lesom. Marles je zgradil že več kot 30.000 individualnih objektov, več kot 400 vrtcev in šol in ima pomembno strateško vlogo pri razvoju lesene montaže gradnje. S svojimi izvirnimi inženirskimi rešitvami prispevajo k napredku v panogi in spodbujanju trajnostne gradnje. Z Marlesovim vplivom se industrijska proizvodnja stavb iz naravnih in okolju prijaznih materialov nadalje razvija, stavbe z nizkim ogljičnim odtisom pa postajajo prva izbira kupcev okolju prijaznih lesenih stavb.

Obiščite nas na naslovu: www.marles.com

Kontakt: [email protected]

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog