Novice

Oglasno besedilo

Lagom, nova soseska ob Črnuškem bajerju

Objavljeno dne 28.01.2022

V neposredni bližini prenovljenega Črnuškega bajerja, projektna družba ZL Living pričenja z gradnjo novega stanovanjskega kompleksa. Lagom Črnuški bajer bo, s 150 stanovanji v šestih objektih, ponudil nov dom mladim parom, družinam in starejšim, po prijazni ceni.

Nastajajoči Lagom Črnuški bajer bo urbana stanovanjska soseska, sestavljena iz 6 objektov s 150 stanovanji. Objekti bodo imeli štiri nadstropja, skupaj pa sedem etaž — ob štirih nadstropjih še dve kletni etaži in pritličje. Tako se bo stanovanjski kompleks zlil z okolico in zelenim robom gozda, v katerega je vpet.

Stanovanja bodo na voljo v različnih velikostih — od 30 m² pa vse do 135 m², z različnimi tlorisi in z različnim številom sob. Med njimi bodo tako manjša, enosobna stanovanja, kot tudi prostorna štirisobna stanovanja v enoetažni ali dupleks izvedbi. Nekaj prtitličnih enot bo imelo zelen atrij, medtem ko bodo imela ostala stanovanja lože ali prostorne terase z odprtim pogledom na okolico. V objektu E- Vårda, le nekaj metrov stran od doma starostnikov Črnuče, pa je predvidenih 30 oskrbovanih stanovanj za tiste, ki vstopajo v tretje življenjsko obdobje.

Lagom pomeni ravno prav

Zelena stanovanjska soseska, ki bo po načrtih vseljiva v jeseni 2023, prevzema svoje ime iz švedske filozofije uravnoteženega življenja lagom ali po naše — ravno prav. Kot pravijo v družbi ZL Living, so ime izbrali na podlagi lokacije, arhitekturne zasnove in življenjskega sloga, ki ga bo nova soseska omogočala; ničesar preveč ali premalo, vsega le ravno prav.

Bodite del soseske, ki prispeva k uravnoteženemu življenju. Zakaj bi pretiravali ali bili prikrajšani, če vam Lagom Črnuški bajer nudi vsega ravno prav?

Arhitektura stanovanjskega kompleksa Lagom Črnuški bajer bo upoštevala načelo sožitja z naravo. Objekti bodo energetsko učinkoviti s kombinacijo kontaktne in prezračevane fasade, ogrevanje bo talno, stanovanja bodo imela razpeljavo za klimatske naprave ter prisilno prezračevanje. Visoko kakovostni materiali in premišljena zasnova bodo tvorili svetla, prostorna in zračna stanovanja, ki dihajo skupaj z okolico.

Ravno prav zeleno

Zgrajen ob vznožju Rašiškega hriba, stanovanjski kompleks Lagom Črnuški bajer svojim stanovalcem obljublja stik z naravo in možnost za kakovostno preživljanje časa na prostem. Skupaj s prenovljenim Črnuškim bajerjem, bo na enem mestu moč najti tako sprehajalne steze za nordijsko hojo ali kolesarjenje, kot tudi učne poti, interaktivna igrala, leseno ploščad in obvodne brvi. Vse prilagojene tudi gibalno oviranim.

Ravno prav urbano

Nova soseska je popolna za družine, saj nudi vse potrebno, na dosegu roke. Pozicionirana je tik ob ljubljanski obvoznici in le streljaj od mestnega centra. Nedaleč stran se nahajata Osnovna šola Maksa Pečarja Črnuče in Vrtec Črnuče. Ravno prav blizu pa je tudi vsa nujna infrastruktura črnuškega okrožja.

Ravno prav brezskrbno

Osrednji prostor bo namenjen parku s klopcami in interaktivnimi igrali za otroke. Parkirišča bodo umaknjena v podzemne garaže, s čimer bo v soseski poskrbljeno za večjo varnost in dovolj prostora za igro otrok, neformalna druženja ali počitek.

Ker pa v podjetju razmišljajo zeleno in spremljajo prihajajoče trende, bo imelo vsaj eno parkirno mesto vsakega stanovanja predviden elektro priključek za polnjenje električnega vozila.

Ravno prav udobno

30 enosobnih ali dvosobnih oskrbovanih stanovanj bo v soseski Lagom Črnuški bajer namenjenih starejšim. Funkcionalni tlorisi in optimalna kvadratura, široki prehodi in SOS gumb obljubljajo udobje, medtem ko skupne površine za druženje zagotavljajo še vedno aktiven življenjski slog.Stanovalci bodo lahko iz sosednjega doma za ostarele naročali kosilo, prejeli pomoč pri hišnih opravilih ali se udeleževali njihovih organiziranih aktivnosti.

Ob ravno pravem času

Stanovanjski kompleks Lagom Črnuški bajer bo zrasel v ravno pravem trenutku. Na podhranjenem nepremičninskem trgu v Ljubljani bo namreč ponudil dom številnim mladim parom in družinam, ki si želijo mirne lokacije v neposredni bližini vrtca, šole in Ljubljane. Z dobro urejenimi prometnimi povezavami, nedaleč stran od doma starostnikov, pa bo navdušil tudi pripadnike boom generacije, ki vstopajo v novo življenjsko obdobje. Zelena soseska ob Črnuškem bajerju zato v maju že odpira svoja vrata vsem, ki si želijo v njej najti svoj prostor pod soncem.

Najdete nas na naslovu:
Vilharjeva cesta 44 ( objekt Situla )
1000 Ljubljana

PONUDNIK:
ZL LIVING d.o.o.
Cesta v Mestni log 88A
1000 LJUBLJANA

KONTAKTNI PODATKI:
Telefonska številka: 041 748 709, 041 838 107
Elektronski naslov: lagom@crnuski-bajer.si
Spletna stran: http://www.crnuski-bajer.si/

Vir: SLONEP

Več: http://www.crnuski-bajer.si/

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog