Novice

Oglasno besedilo

Kamini za poznavalce

Objavljeno dne 17.02.2014

Ime slovenskega podjetja Agni ni naključno izbrano, saj se tako imenuje bog ognja in domačega ognjišča iz indijske mitologije. V podjetju so specialisti za področje okolju prijaznih ogrevanj na biomaso, ki segajo od sobnih kaminov do velikih sistemov za ogrevanje javnih zgradb.

Sodelujejo z vrhunskimi evropskimi proizvajalci opreme in svojim odjemalcem omogočajo prijetno bivanje, ki je okolju prijazno ter omogoča še prihranek časa in denarja.

Polena gorijo v kaminski peči z izkoristkom večjim od 90%

Kaminske peči na polena delujejo povsem samodejno in predvsem popolnoma tiho, vendar je bila do sedaj njihova največja pomanjkljivost nizek izkoristek. To pa ne velja za kamin Rika – Impera XL, ki ima izkoristek večji od 90%. To je možno zaradi pokončne oblike, ki omogoča nemoteno odgorevanje plinov v kurišču ter posebnega akumulacijskega vložka. Sistem imenujejo Powerstone, sestavlja pa ga kar 315 kg kamnitih vložkov z odprtinami za kroženje zraka. Če peč kurimo nekaj ur se prostor ne bo pregrel, vložki pa bodo nato oddajali toploto še vso noč.


Kaminska peč na polena Impera z izjemnim izkoristkom
večjim od 90%

Toploto oddaja s sevanjem in kroženjem toplega zraka, kar lahko reguliramo s pripiranjem odprtin. Kurišče je obloženo s šamotno oblogo, ki je namerno odebeljena, da omogoča zgorevanje brez ostankov. Zrak za zgorevanje prihaja po cevi od zunaj, zato lahko peč uporabimo tudi v hišah, ki so pasivne ali imajo vgrajeno kontrolirano prezračevanje. Ročica za upravljanje podpiha se nahaja v ergonomični višini, visoka pa so tudi vrata kurišča, s čimer nalaganje postane še udobnejše. Peč je visoka 1,8 m, moč je 3 do 6kW, izvedba IMPERA XL 4 do 8 kW, za ogrevanje do 210 m3 prostora, zrak za zgorevanje pa se v peči predgreje.

Kombinirani kamin Induo

V njem lahko kurimo polena in pelete v istem kurišču. Vgrajeno ima tipalo, ki med delovanjem samodejno prepozna vrsto kuriva, ter temu avtomatsko prilagodi delovanje dovajanja zraka v kurišče. Upravljanje se izvaja preko zaslona na dotik, s čimer delovanje prilagodimo svojim željam. Kamin lahko samodejno prične z delovanjem ob nastavljenem času z zgorevanjem pelet, ko pa prispemo domov, lahko nadaljujemo z ročnim nalaganjem polen. Z uporabo dveh vrst kuriv povečamo zanesljivost delovanja, saj bo v hiši toplo, kljub pomanjkanju ene vrste kuriva.


Kamin Induo deluje na polena in pelete ter samodejno
prepozna katero kurivo nalagamo

V primeru izpada električne energije je možna uporaba kamina tudi brez elektrike. Takrat se samodejno zapre jašek za dovajanje peletov in peč deluje na polena z ročno regulacijo. Kamin z močjo od 3 do 10 kW ima tudi akumulacijski vložek za zadrževanje toplote, ogreje do 260 m3, s peleti ima 91% izkoristek, za delovanje pa bo porabil 20 W elektrike. Zgorevalna rešetka se med delovanjem samodejno stresa, da pepel pada v predal za pepel.

Vir: SLONEP

Več: http://www.agni.si

Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog